Lowlander alcoholvrij tap
alcoholvrij Bieren

Lowlander: eerste alcoholvrije craft bier op tap

Botanisch brouwer Lowlander presenteert allereerste alcoholvrije craft bier voor op de tap. Alcoholvrij bier is niet meer weg te denken uit de Nederlandse markt en is inmiddels al goed voor één op de twintig consumpties van alle bieren die worden gedronken. Lowlander is trots met deze innovatie de keuze voor de consumptie te vergroten, door twee van hun bestverkopende non-alcoholische botanisch gebrouwen bieren op tap beschikbaar te maken: de 0.00% Wit en de 0.3% I.P.A..

Lowlander alcoholvrij tap

‘Enorm trots’

‘Door te brouwen met botanicals, zitten de non-alcoholische bieren van Lowlander bomvol natuurlijke smaak, waardoor ze niet onder doen aan de alcoholische varianten’, meldt het persbericht. “Met maar liefst vijf veelzijdige bieren zonder alcohol in het portfolio, heeft Lowlander het grootste non-alcoholisch assortiment van de kleinere Nederlandse brouwers. Voor Lowlander is het een mooie stap om deze bieren nu ook op de tap aan te kunnen bieden. We zijn enorm trots dat we wederom door middel van innovatie waarde kunnen toevoegen aan het bierlandschap. We zijn hard op weg dat 50% van onze verkochte bieren al alcoholvrij zal zijn, en met de introductie van onze alcoholvrije bieren op tap zal dit alleen nog maar sneller gaan”, aldus Lowlanders Chief Botanical Officer Frederik Kampman.

Vanaf deze week brengt Lowlander twee van hun bestverkopende alcoholvrije bieren uit op tap: de 0.00% Wit en de 0.3% I.P.A. De 0.00% Wit is botanisch gebrouwen met teruggewonnen sinaasappel- & citroenschillen, wat het een zeer verfrissend en dorstlessend witbier maakt, vol met uitgesproken tonen van fruit en citrus. De 0.3% I.P.A. is gebrouwen met exotische mango, kardemom & sinaasappelschillen waardoor hij de perfecte balans heeft tussen fris, fruitig en een aangenaam bittertje.

Lowlander alcoholvrij tap

Alcoholvrij steeds populairder

De bewuste keuze om alcohol tijdelijk of voor een langere tijd over te slaan wordt steeds meer de norm voor een groter groeiende minderheid van de wereldwijde consument. Deze trend is gaande onder alle leeftijdsgroepen maar het meest zichtbaar bij de ‘Generatie Z’ consument, waarbij nu al een derde van de consumenten tussen 18-25 aangeven dat ze nooit alcohol consumeren. Deze ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat in Nederland één op de twintig bieren op dit moment alcoholvrij is. Ook in de horeca laat alcoholvrij bier een zeer duidelijke groei zien – waarbij de verkoop van de Lowlander alcoholvrije bieren met 341% groeit ten opzichte van vorig jaar. Om aan deze groeiende vraag te voldoen en een duurzaam alternatief te bieden voor horeca met hoge volumes alcoholvrij bier introduceert Lowlander na fles en blik nu ook deze bieren op tap. De twee alcoholvrije bieren van Lowlander kunnen vanaf nu bij horecazaken op de tap worden aangeboden en zijn te bestellen bij groothandels Dorstlust, Scheerder en Van Bieren.