Lindeboom Gouverneur I.P.A.
IPA

Lindeboom introduceert Gouverneur I.P.A.

Lindeboom Bierbrouwerij in Neer introduceert Gouverneur I.P.A. Daarmee bestaat het Gouverneurassortiment nu uit zes bieren, te weten Blond, Dubbel, Tripel, Oaked Stout (Stout op Hout), Pale Ale 140 (Speciale 140) en I.P.A..

Dit zegt de brouwmeester:

Brouwmeester Marko Versteeg over het nieuwe bier: ‘Gouverneur I.P.A. is een goudblond, bovengistend, ongefilterd speciaalbier. Deze India Pale Ale wordt gebrouwen met zorgvuldig geselecteerde natuurlijke ingrediënten en kristalzuiver water uit eigen bron. Het dry-hoppen met Solero en Hallertau Blanc hop en de extra lange lagertijd van minimaal zes weken zorgen voor een perfecte balans. Hierdoor ontstaat een bier van hoge kwaliteit en complexiteit. Bij het inschenken prikkelen de hoparoma’s je zintuigen. De Solero hop voegt een intens fruitig karakter toe, met tonen van tropisch fruit, mango en passievrucht. Gouverneur I.P.A. is een frisse doordrinkbare I.P.A.’

Lindeboom Gouverneur I.P.A.

Nieuw design voor Gouverneur

De introductie van Gouverneur I.P.A. valt samen met een vernieuwd design voor alle Gouverneur bieren.  Lindeboom’s marketing manager Guido Gielen: ‘De klassiekere uitstraling wordt vervangen door een exclusief premium etiket. De nieuwe vorm, de herkenbare ruit van het schild van Gouverneur, samen met een zilveren opdruk, geeft de fles een exclusieve uitstraling.  Uiteraard met het keurmerk ‘Slow Brewing’ erop, want tijd is kwaliteit.’

Lindeboom Gouverneur I.P.A.

Slow Brewer Lindeboom

Lindeboom Bierbrouwerij is gecertificeerd ‘Slow Brewer’. Dit is het meest consistente internationale kwaliteitszegel voor bier. Slow Brewers geven hun bieren de ideale tijd om rustig te rijpen. De internationale organisatie Slow Brewing certificeert brouwerijen die op alle gebieden van hun waardeketen eerlijk en bewust handelen. De uitgebreide certificeringscriteria omvatten onder andere de maatschappelijke verantwoordelijkheid, de duurzaamheid en de bijdrage aan een positieve bedrijfscultuur.

Lindeboom Bierbrouwerij is een onafhankelijke familiebrouwerij, opgericht in 1870 gestart in het Limburgse Neer. Deze koninklijke hofleverancier brouwt al vijf generaties op authentieke wijze bieren onder de merken Lindeboom, Gouverneur en Venloosch. De bieren van Lindeboom zijn verkrijgbaar in de horeca en bij supermarkten en slijterijen.

www.lindeboom.nl