Bieren Bockbier Brouwerijen Events Onderscheidingen

Lindeboom Bierbrouwerij wint goud én zilver op de Brau Beviale in Neurenberg.

 

De gouden European Beer Star 2016 is toegekend aan de herfstbock van Lindeboom Bierbrouwerij uit het Limburgse Neer. Lindeboom is de eerste Nederlandse brouwerij die deze internationaal gewaardeerde titel ontvangt sinds het ontstaan van de European Beer Star. Niet eerder was er een Nederlandse bockbierwinnaar.

Gouverneur Blond

Gouverneur Blond wint dit jaar zilver. Dat is voor de de Lindeboom Bierbrouwerij bijzonder omdat Blond, uit de reeks van Lindeboom’s Gouverneur bieren, in 2015 al de gouden European Beer Star in de categorie Belgian-Style Blond Ale ontving en nu dus voor het tweede jaar op rij op het Europese erepodium staat.

European Beer Star

De European Beer Star competition is volgens de brouwerij een van ‘s werelds meest prestigieuze bierwedstrijden. Dit jaar bestond de jury uit 124 meesterbrouwers, biersommeliers en erkende bierkenners, afkomstig uit 30 landen. De jury kent de gouden medaille van de European Beer Star competition toe aan authentiek bier met het meest indrukwekkende karakter.

In een tweedaagse blind-bierproeverij tijdens de vakbeurs Brau Beviale in Neurenberg worden ruim 2000 bieren in 57 biercategorieën beoordeeld op de kleur, de geur, het aromatisch profiel, de algehele indruk én bovenal de smaak.

Lindeboom Herfstbock

Voor de Lindeboom Herfstbock van 2016 hervond Lindeboom het oorspronkelijke brouwprocedé. De brouwers van Lindeboom brouwen nu een klassieke, ondergistende herfstbock volgens oorspronkelijk recept. Bier van vijf verschillende speciaalmouten en met gebruik van de unieke giststam van Lindeboom’s bockbier uit de vorige eeuw. Het traditionele brouwproces en de typische karamelmout geven dit bier zijn pure smaak, vol van karakter met een moutzoete afdronk. ‘Lindeboom Herfstbock is door de internationale jury met goud bekroond door de uitgebalanceerde, aangename bitterheid van iedere slok’, stelt de brouwerij in een persbericht.

Lindeboom is trots op goud en zilver!
Lindeboom is trots op goud en zilver!