Lindeboom slow brewer
Brouwerijen

Lindeboom eerste Slow Brewer van Nederland

Lindeboom Bierbrouwerij is sinds deze week de eerste en enige bierbrouwerij van Nederland met de titel Slow Brewer. Met dit officiële keurmerk behoort deze Limburgse bierbrouwerij tot een selectief internationaal gezelschap van 30 brouwers uit Oostenrijk, Duitsland, en Italië. 

Hoe brouwen Slow Brewers?

In de toetsing om deze titel te bemachtigen controleert de Slow Brewing naast de kwaliteit van het bier, ook de brouwerij die het bier brouwt. Slow Brewers geven hun bieren de ideale tijd om rustig te rijpen. Uitstekende smaak en een goed geweten bij het genieten, dat is waar dit keurmerk voor staat.

Rijpe smaak

De langzame, zachte brouwmethode met gebruik van pure, natuurlijke grondstoffen levert een rijpe smaak aan de gebrouwen bieren. Naast dit positieve effect op de smaak, produceert het ook minder foezelalcohol (dit is giftige, trager afbreekbare alcohol, die in zeer kleine hoeveelheden voorkomt) dan bij de versnelde productieprocessen zoals die worden gebruikt in industriële massaproductie (high gravity). Gebruik van de originele wort is een voorwaarde, en er is geen sprake van een latere verdunning van het afgewerkte bier. Het resultaat van dit Slow Brewing proces is een voller aromaprofiel van de gebrouwen bieren. 

Lindeboom slow brewer
De marketing van Lindeboom grijpt het certificaat uiteraard aan voor een advertentiecampagne.

‘Tijd voor kwaliteit’

´De Lindeboom bieren en al onze craft bieren winnen al jaren nationale en internationale prijzen. Steeds weer een pluim op het werk van onze vakbekwame brouwers´, zegt algemeen directeur Paul Joosten. ‘Nu met de toekenning van het keurmerk Slow Brewing weten we ons bekrachtigd als totale bierbrouwerij en dat is hiermee ook te zien. Tijd voor kwaliteit, mooi toch!’ 

De Lindeboom bierbrouwerij is een onafhankelijke familiebrouwerij. Anno 1870 gestart in Neer. Deze koninklijke hofleverancier brouwt al vijf generaties bieren onder de merken Lindeboom, Gouverneur en Venloosch. Van oudsher is Lindeboom sterk vertegenwoordigd in de horeca. Lindeboom bieren zijn verkrijgbaar door heel Nederland in supermarkten en slijterijen. 

Lindeboom slow brewer
Vanaf deze week siert het officiële certificaat ‘Slow Brewery’ het Lindeboom Brouwhuis, hier eigenhandig bevestigd door brouwmeester Marko Versteeg.

Saison

De kersverse ‘slow brewer’ bracht deze maand een saison uit als limited edition.