Blik
Pale Ale

Limited Edition blik voor Leids Ontzet

3 oktober is Leidens Ontzet, het grote jaarlijkse stadsfeest waar iedereen naar toeleeft. Dit jaar door Covid-19 echter geen feest. Het Leidse designbureau Bowler & Kimchi bedacht met brouwerij Poesiat & Kater een bijzonder bier mét bijzonder etiket om het feest toch te vieren.

Op 3 oktober 1574 wordt de stad Leiden bevrijd van de Spanjaarden. Dit feest wordt elk jaar groots gevierd in Leiden. Dit jaar valt door Covid-19 dit hele feest in het water. ‘Dit jaar niet het grote feest dat wij allemaal kennen en naar uitkijken! Zonder de kermis, zonder taptoe, zonder lekker dansen in de stad. Er wordt door iedereen van alles gedaan om Leidens Ontzet dit jaar tóch een beetje feestelijk te maken’, meldt het designbureau.

‘Wij vieren Leidens Ontzet 2020 met een limited edition bier, een American pale ale van 5,5%. Geheel gestoken in wit en rood. De kleuren waarin op 3 oktober de hele stad gehuld is, de kleuren van Leidens Ontzet.

Limited edition blik

Wij hebben het label zo vormgeven je in eerste instant gewoon 3 oktober leest. Maar in de tweede laag ontdek je dan dat er eigenlijk “it’s OK TO BE Really …….. staat. Hier kun je dan zelf de tekst afmaken en het er opschrijven. Iets leuks, iets grappigs of iets liefs. Leuk om aan je vrienden of familie te geven waar je normaal lekker mee de stad in gaat. Om toch samen het 3 oktober feest te kunnen vieren maar dan op gepaste afstand.. “it’s OK TO BE Really …….. enjoying this day at home! Proost!’, zegt Kyanne Buckmann van Bowler & Kimchi.