Bier en eten Bieren

Librijes Atelier Culinair Bierfestijn: dat moet je ervaren

Afgelopen week mocht ik op uitnodiging van Bier & cO een middageditie van Culinair Bierfestijn meemaken. De Librije biedt dit in samenwerking met Bier & cO en bierambassadeur Rick Kempen ontwikkelde concept aan op de website. Gewoon boeken! Ik kan het iedereen aanbevelen.

Op deze middagen en avonden is biersommelier Rick Kempen uw gids in Librijes Atelier. In overleg met de chefs bedenkt hij de foodpairing. De Librije verzorgt het Culinair Bierfestijn in exclusief partnership met Bier & cO.

Thai That bij een desert met Aziatische elementen

Teamwork

Met een groep mensen uit de bierwereld kookten we een lunch. Nou ja, ik deed wat snijwerk en had de hulp van de chefs nodig. Het is teamwork en tijdens het koken mochten we al van een goed bier genieten. Voorafgaand aan de lunch was er een kleine proeverij onder leiding van Rick Kempen met een alcoholarme Stout van Big Drop, een Weigenstephaner Weizen en een Punk IPA van Brewdog

Op de website van Entree volgt volgende week een meer gedetailleerd verslag.

Chef Oliver Thole geeft uitleg

Enthousiaste chef

Oliver Thole, chef bij Librijes Atelier, is enthousiast over bier als begeleider. ‘Het is soms zelfs gemakkelijker dan wijn’, zegt hij. ‘En er zijn honderden, duizenden varianten, dus de mogelijkheden zijn enorm. We zijn hier enthousiast over bier en we merken dat het leeft bij de gasten.

Bieren bij deze lunch: St. Bernardus Wit, Brooklyn Lager (Vienna Lager) en Thai Thai Tripel van Oedipus.

Team ‘desert’

 

Voor al uw snijwerk …