Bieren IPA

Kikipluscraftbeer onthult Circus Maximus’ Stone Cold Crazy

Levend kunstwerk en bierfluencer Kikipluscraftbeer onthulde vrijdag 22 april de nieuwe Stone Cold Crazy van Maximus door het karakter op het blik in de Utrechtse brouwerij tot leven te brengen.

West Coast Cold IPA

Deze Circus Maximus Cold I.P.A. (6,5%) is gebrouwen in de Amerikaanse West-Coast cold I.P.A.-stijl, waarbij het bier door een extra koude vergisting met lager gist fris droog, crispy en heel ‘hop-forward’ wordt. In het nieuwe recept is er naast de hopsoorten Idaho 7, Simcoe en Citra ook El Dorado in de dryhop toegepast. Dit zorgt voor een explosie aan tropisch fruit waaronder de smaken van ananas en mango. De I.P.A. geeft ook aroma’s van peer, watermeloen, steenfruit en snoepjes vrij en is daarmee erg fruitig en verfrissend en ‘Wester than West-Coast’.Stone Cold Crazy – Cold IPA verschijnt in een extra groot 44CL blik in de Circus Maximus reeks.

Circus Maximus

Met Circus Maximus krijgen bestaande bierstijlen extra magie in smaak, uitstraling en artwork mee. De serie is geïnspireerd op de missie van Maximus om mensen samen te brengen, zichzelf te laten zijn en een nieuw bieruniversum te ontdekken.

Kikipluscraftbeer brengt het karakter op het bierblik tot leven.

Kikipluscraftbeer

Kiki van Beerendonk, alias bierfluencer Kikipluscraftbeer is gek op bier en make-up en heeft een populair instagram account waar ze opgaat in diverse bierdesigns. Ze brouwt daarnaast ook haar eigen ‘sterke’ bieren als Brouwerij De Man in Tilburg.