Bierenburg
Bieren

Kâld Kletske en Sonnema maken een ‘Bierenburg’

Visit Friesland en Kâld Kletske slaan opnieuw de handen ineen voor het ontwikkelen van een nieuw bijzonder bier. Dat doen ze dit keer in samenwerking met Berenburgproducent Sonnema uit Bolsward. De drie Friese bedrijven bundelen hun krachten om een nieuw bier op de markt te brengen, de Opfrieser. Een verrassende en eigenzinnige combinatie van bier en beerenburg die perfect is voor het najaar. De Opfrieser maakt onderdeel uit van de nieuwe najaarscampagne van Visit Friesland, Opfriesen, en is vanaf 17 november verkrijgbaar bij onder andere Friese horecazaken, hotels, slijterijen, supermarkten en delicatessezaken.

Bierenburg
Introductie Bierenburg bij de brouwerij in Dokkum

‘Een eigenzinnig en toegankelijk bier’

De geschiedenis van het Dokkumer bier begint al in de vroege middeleeuwen met op het hoogtepunt negentien brouwerijen. Kâld Kletske zet deze traditie voort als hét Friese bier. Fedde Sonnema ging in 1860 op jacht naar kruiden in weilanden, langs paden en de oevers van de Friese meren. Hij probeerde diverse soorten uit en kwam daarmee tot de perfecte drank: Sonnema Berenburg. Deze twee mooie Friese merken komen nu samen in één drankje: ‘Bierenburg. Gewoan spesjaal bier, mar dan oars.’ De smaken van Kâld Kletske en Sonnema zijn geblend in een kruidige, maar doordrinkbare Bierenburg met tonen van citrus en met heerlijk warm gevoel in de afdronk. Dit zorgt voor een eigenzinnig en toegankelijk bier, gebrouwen met biologisch geteelde brouwgerst. En natuurlijk smaakt je Opfrieser het lekkerst in Fryslân.

Najaarscampagne

De Opfrieser wordt ingezet als versterking voor de nieuwe Opfriesen najaarscampagne van Visit Friesland. Met de campagne laten we zien dat Friesland niet alleen mooi is in de zomer, maar ook in de herfst- en winterperiode. Want in Friesland weten ze als geen ander hoe je moet Opfriesen: opladen en frisse energie opdoen in de koude maanden zoals dat alleen in Friesland kan. Voor iedereen die toe is aan een opfrisser in de donkere maanden is Friesland dé bestemming deze winter. Schreeuw tegen de wind, dans in de regen en geniet van de natuur. En na zo’n actieve dag, opwarmen met een Opfrieser in je hand.

De Opfrieser is vanaf 17 november te verkrijgen op diverse locaties in Friesland. Bezoek de website www.bierenburg.nl voor meer informatie. Wil je meer weten?