Week van het Nederlandse bier Bierproeffestival
Biercultuur

Jubileumeditie Week van het Nederlandse Bier

Van 11 tot en met 14 mei 2023 10e editie Week van het Nederlandse Bier

In 2023 vindt voor de 10e keer de Week van het Nederlandse Bier plaats. Een week waarin de Nederlandse biercultuur in de schijnwerper staat en leden van Nederlandse Brouwers en CRAFT met veel plezier samen optrekken. Van donderdag 11 tot en met zondag 14 mei 2023 is er volop aandacht voor de vele prachtige bieren die door Nederlandse brouwers worden gebrouwen. Voor het ambacht van bierbrouwer en voor het bewust en duurzaam genieten van bieren, met en zonder alcohol. De Week opent met  het Nederlands Bierproeffestival en vervolgt met tal van activiteiten zoals de Open Brouwerijdagen waarin het publiek een bezoek kan brengen aan brouwerijen door het hele land.  

‘We zijn vaak veel te bescheiden om te laten zien dat we een unieke sector zijn. We maken een prachtig product waarvan miljoenen Nederlandse genieten en dat voor veel gezellige momenten zorgt. De Week van het Nederlandse Bier is bij uitstek het moment om uit te dragen hoe trots we op deze sector zijn.’ Aldus directeur Nederlandse Brouwers en bestuurslid van de Week van het Nederlandse Bier, Lucie Wigboldus.  

Maallust De Weldoener
Bekendmaking Lekkerste Bier van Nederland, mei 2022

Vakmanschap en liefde

Medebestuurslid en voorzitter van CRAFT, Jos Oostendorp: ‘Nederland telt ruim 900 brouwerijen, van klein tot groot, waar met vakmanschap en liefde de allerlekkerste bieren worden gebrouwen. In de regio’s vervullen brouwerijen een belangrijke rol, van toeristische attracties, bieden van werkgelegenheid tot het verbinden van de mensen die er wonen. Al dat moois mogen we best vieren en dat gaan we doen tijdens deze jubileum-editie van de Week.’ 

Nederlands Bierproeffestival

Het Nederlandse Bierproeffestival, dat van 11 tot en met 13 mei in de Haagse Grote Kerk plaatsvindt, is één van de belangrijke activiteiten tijdens de Week. Drie dagen lang kunnen bezoekers bieren van ruim veertig brouwers uit heel Nederland proeven. Daarnaast zal in de kerk te zien zijn wat de Nederlandse biersector zo bijzonder maakt. Tijdens de Dag van de Brouwers, die plaatsvindt op de openingsdag, kunnen brouwers elkaar ontmoeten en kennis en ervaringen uitwisselen. De kaartverkoop voor alle dagen start in de tweede helft van januari.  

Open Brouwerijdagen

Tijdens de Week vinden ook de Open Brouwerijdagen plaats waarbij overal in Nederland brouwers hun brouwerijen openen voor bezoekers. Een uitgelezen kans om te zien wat er komt kijken om bier te brouwen en zeker ook om bieren te proeven. Dat proeven kan ook tijdens de proeverijen die door brouwerijen en biersommeliers worden georganiseerd. En evenals tijdens vorige edities worden op een aantal plaatsen bierwandeltochten georganiseerd. Brouwers kunnen vanaf half januari activiteiten aanmelden en deze zijn daarna te vinden op www.weekvanhetnederlandsebier.nl