Jopen Brussels Beer Challenge
Bieren

Jopen scoort ook op de  Brussels Beer Challenge

Niet alleen bij de Dutch beer Challenge, ook bij de Brussels Beer Challenge oogst Jopen succes. Juicy Lager, Heavy Cross en Neder Wit wonnen, in een deelnemersveld van 1.800 bieren. Tweemaal goed en brons was de oogst. Waar Jopen bij de Dutch Beer Challenge steevast scoort met IPA’s, zijn het in Brussel naast de ‘triple IPA’ Heavy Cross ook een lager, en een witbier die het podium haalden. Maar schijn bedriegt.

Jopen zelf noemt de Juicy Lager, een IPA-achtig pils en dat bier werd beoordeeld als allerbeste hoppy lager. Zware jongen Heavy Cross, een fruitige IPA met bittere afdronk, kreeg ook de hoofdprijs, maar dan in de categorie double IPA. ‘Neder Wit, een poldermodel van IPA en weizen, ontving ten slotte de bronzen plak in de categorie white IPA/hoppy weizen’, meldt Jopen. De boodschap is duidelijk: de Haarlemse brouwer excelleert in IPA’s en hybride stijlen met een IPA-twist.

Jopen Brussels Beer Challenge

Pils

De grootse craftbrouwer van Nederland introduceerde dit jaar voor het eerst twee bieren in de pilsenercategorie en van die twee is de Juicy Lager verrijkt met Amerikaanse hopsoorten, die zo kenmerkend zijn voor IPA’s. De andere, Craft Pilsener, werd al bekroond bij de Dutch Beer Challenge.

Heavy Cross is een extra zwaar gehopte IPA die Jopen al langer brouwt. DeWhite IPA Neder Wit, is een frisse kruising tussen een Weizen en een hoppige IPA.

Experimenteren

Jopen heeft over prijzen niet te klagen. De brouwers zijn gek op experimenteren en maken ieder jaar tientallen nieuwe bieren. Dat open vizier leidt tot verrassende smaken, die niet alleen vakjury’s maar ook de gewone bierdrinker kunnen bekoren.

Michel Ordeman, head of Church bij Jopen is trots: “Onze brouwers staan vanuit hun nieuwsgierigheid 24/7 te experimenteren en elkaar te inspireren om het beste bier ter wereld te brouwen. We kunnen zelf wel roepen dat het ze is gelukt, maar het is natuurlijk geweldig dat een jury van experts het bevestigt.” 

Brussels Beer Challenge

De Brussels Beer Challenge is een van de belangrijkste en meest prestigieuze bierwedstrijden ter wereld. De deelnemende bieren worden gedurende drie dagen door 100 internationale bierkenners beoordeeld. Deze elfde editie had met 1.800 deelnemende bieren uit 41 landen het grootste deelnemersveld ooit.