Bieren Blond

Jopen brouwt biologisch Bio Blond

” Blond” is na pils een van de favoriete bierstijlen van Nederland. De brouwers van Jopen zijn zijn aan de slag gegaan met blond en komen nu met Bio Blond. Dit nieuwe bier uit Haarlem combineert de vertrouwde soepele smaak van blond met tonen van vanille en banaan. ” Met een zacht zoete afdronk en een lage bitterheid” , zo meldt de Haarlemse brouwerij in een persbericht.

Biologisch geteeld

Het bovengistende bier wordt bovendien gebrouwen met verschillende soorten granen voor een volle smaak en met Europese Hallertauer hop, allemaal biologisch geteeld. “Bio Blond is gebrouwen met respect voor de Belgische biercultuur”, aldus Michel Ordeman en Lydian Zoetman, de oprichters van Jopen. “Maar uiteraard geven wij er als craft brouwer onze eigen Jopentwist aan, door alleen biologisch verbouwde ingrediënten te gebruiken.”

Jopen Bio Blond

Bio Blond factsheet

  • Moutig bier met een licht zoete afdronk en aroma’s van banaan en vanille.
  • Stijl: Blond bier
  • Alcohol: 6,5%
  • Drinktemperatuur: 6°C
  • Verkrijgbaar op: Blik, tap 


Jopen Bio Blond heeft een adviesprijs van € 2,39 en is landelijk verkrijgbaar in de supermarkt (bijna alle filialen van Albert Heijn en geselecteerde winkels van Plus, Coop, Hoogvliet, Deka, Poiesz en Sligro), in de horeca, bij de betere slijterij en uiteraard op Jopenbier.nl