Alcoholvrij Bieren Horeca

Jever Fun nu ook van de tap

Sinds deze week is het populaire alcoholvrije bier van Jever, Jever Fun, ook op fust leverbaar.

Hoog gewaardeerd

Dit alcoholvrije bier van Jever – het is geen 0.0 – scoort steeds weer hoog als het om waardering van bierdrinkers gaat. Onlangs nog meldde de website bierista dat Jever Fun één van de populairste alcoholvrije bieren is. Met een waardering van 8.5 staat dit bier op nummer 1 in de top 10 van alcoholvrije bieren volgens de bezoekers van de website bierista.nl.

0.3%, dus alcoholvrij

Jever fun bevat slechts 0,3% alcohol en mag daarom alcoholvrij worden genoemd, maar niet 0.0. Dit bier benadert in smaak het alcoholhoudende pilsner van Jever. Belangrijker is het niet te vergelijken en het puur op smaak te beoordelen. Dan blijkt dat dit gewoon een fijn bier is om te drinken.

13 kilocalorieën

Nog een pluspunt van Jever Fun is het extreem lage aantal calorieën, slechts 13 kilocalorieën per 100 milliliter. De BOB wordt dus ook niet dik.

Primeur In de Wildeman

Sinds kort is dit populaire bier eindelijk ook op fust verkrijgbaar en bierproeflokaal In de Wildeman in Amsterdam heeft de primeur. Simon Fokkema van In de Wildeman ziet de vraag naar alcoholvrije bieren sterk groeien en verkocht al heel veel Jever Fun op fles. Sinds deze week verkoopt hij als eerste in Nederland dit bier ook van het vat.

Simon Fokkema tapt als eerste Jever Fun.