alcoholvrij Bieren Pils

Invasie van pils in supermarkt

Het wordt druk op de bierafdeling van de supermarkten. Hier en daar werd geroepen dat pils 2.0 er dit jaar aan zou komen, maar het lijkt erop dat het laaghangende fruit eerst wordt geplukt door de brouwers. Deze weken kunnen we Amstel Ongefilterd, Brand Ongefilterd, Heineken 0.0 en Swinckels in de supermarkt verwachten. Drie nieuwe bieren en een al 10 jaar bestaand bier.

De vier nieuwe bieren voegen wel iets toe in de retail, zoveel is duidelijk. Maar het zijn waarschijnlijk niet de baanbrekende pils- of lagerinnovaties  waarop veel bierdrinkers zitten te wachten.

Amstel Ongefilterd
Amstel Ongefilterd

Over de vier bieren valt zeker  iets goeds te zeggen, maar er is ook wat kritiek vanuit kennerskringen. Het gaat dan met name om het feit dat de ongefilterde bieren wél gepasteuriseerd zijn. Anderzijds zijn er toch ook enthousiaste reacties. En Swinckels, het bier dat al lang in de horeca en sinds vorig jaar online verkrijgbaar is,  is een waardevolle aanvulling in de retail. Bovendien is de verpakking oogstrelend.

Onoverzichtelijk

Maar de medaille heeft twee kanten. Enerzijds wordt de keuze voor de pilsdrinker flink verruimd, anderzijds wordt het nog drukker en onoverzichtelijker op de bierafdeling. Zo zal de beginnende bierliefhebber zijn of haar weg nog moeilijk weten te vinden. Heb je net naar de Gose van Anderson Valley staan kijken, valt je oog op Amstel Ongefilterd, dat qua prijs 60% lager ligt. Wat doe je dan als beginner? Die Ongefilterd is toch ook ‘speciaal’? Kortom, meer drukte op dezelfde vierkante meters. Wie profiteert ervan?

brand-ongefilterd