brouwer Emily Tankey van De Molen
Brouwerijen

International Women’s Collaboration Brew Day bij Brouwerij de Molen


Zondag 8 maart is het voor de 6de keer ‘International Women’s Collaboration Brew Day’. Een dag (tegelijk met de internationale dag van de vrouw) die werd gestart door een groep vrouwelijke brouwers in Engeland.

New England IPA

Brouwerij de Molen in Bodegraven maakt daarom op zaterdag 7 maart een bier ter ere van Rosie the Riviter Rosie is het symbool de vrouwen die in de tweede wereld oorlog de fabrieken draaiend hielden terwijl de mannen vochten aan het front. Te zien op de welbekende poster van de vrouw die met rode hoofddoek en de kreet “we can do it!” poseert. Dit jaar is de bevrijding 75 jaar geleden dus daarom een eerbetoon aan de strijdbare vrouwen van die tijd. Rosie the Riviter, een New England IPA met Passievrucht is het recept speciaal voor deze gelegenheid gemaakt door brouwer Emily Tankey van De Molen.

Proeven en brouwen

Het doel op 7 maart is om genodigde vrouwen die professioneel werkzaam of privé enthousiast zijn over bijzondere bieren, bij elkaar te brengen, van gedachte te wisselen, te proeven en te brouwen.
De opbrengsten van het bier zullen worden gedoneerd aan: microkredietvoormoeders.org. De stichting help vrouwen in Azië door middel van microkredieten een eigen bedrijfje te starten.

Top 100

Brouwerij de Molen in Bodegraven werd in 2004 gestart in historische molen De Arkduif aan de Oude Rijn. De brouwerij speelt sinds die tijd een gewaardeerde rol in de internationale craft beer scene en werd onlangs voor de 13de keer beloond met een top 100 notering (op nr 15) van alle brouwerijen wereld wijd (33.000 geregistreerd) door internationaal bierplatform RateBeer Best. Van de bieren die Brouwerij de Molen brouwt wordt zo’n 50% naar 40 landen geëxporteerd.