Bierboeken Bieren Brouwerijen

Innovatie centraal in nieuwste uitgave van Bier! Magazine

Alweer een paar weken geleden lag de nieuwste uitgave van Bier! Magazine in de brievenbus. Al een tijdje werkt dit smaakmakende magazine met thema’s. In de vorige uitgave stond hout centraal, in de nieuwste uitgave draait alles om innovatie.

Innovatie en bier. Mooier kun je het niet krijgen, want de nieuwe brouwerijen zijn vaak avontuurlijk en innovatief. Een prachtig thema dus zo aan het begin van het jaar. Het is geen verrassing dat er in deze uitgave veel aandacht wordt besteed aan de innovatie waar heel veel thuisbrouwers op zitten te wachten: de Minibrew.

In een inleidend artikel schrijft Henri Reuchlin over de belangrijkste nieuwe innovaties, zodat je na het lezen van een artikel weet wat er speelt, van aardappelbier, via technologie voor warmte-overdracht tot mobiele blik af vulmachines.Er wordt zelfs gesproken over big data en receptuurinnovaties.

Van België tot Italië

Zoals altijd kijkt het magazine ook over de grens met een interessant artikel over het Brussels Beer Project. Uiteraard ook een uitgebreid verslag van de eerste Nederlandse craftbeer conferentie. Verder een uitgebreide proeverij van session IPA’s en een prachtig artikel van bierhistoricus Roel Mulder over innovaties sinds 1321.

Uiteraard is er ook weer een bierreis gemaakt, die deze keer naar België gaat waar Luik wordt bezocht, maar ook de brouwerij met Ierse roots St. Feullin. Een prachtige reportage bij brouwerij Het Uiltje en een verslag van de Italiaanse beurs Beer Attraction, maken deze uitgave tot een must-read voor bierliefhebbers.

 

Innovatie centraal.