Biercultuur Bieren Brouwerijen

Hopstersblog biernieuws week 17

Kings and Queens van Kees

Nieuw, gelimiteerd en alleen in de webshop van de brouwerij te verkrijgen: Kings and Queens Hazy IPA! Aroma’s van tropisch fruit gecombineerd met een zachte afdronk: perfect voor Koningsdag en de dagen erna!

Swingle: collab Noordt x Oedipus

Swingle is a collab van Brouwerij Noordt en Oedipus Brewing. Meng gewoon de briljante Noordt Single met de prachtige sour van Oedipus, Swingers een je hebt de Swingle. Zo eenvoudig kan het zijn.

Alphens Bierhuis geopend

Het aantal gespecialiseerde bierwinkels blijft gelukkig toenemen. Op 16 april opende in Alphen aan den Rijn het Alphens bierhuis. Het is een mooie winkel geworden met een fijn aanbod van speciaalbieren. De brouwers van brouwerij 12 Stuyvers (Hazerswoude, gemeente Alphen aan den Rijn) waren erg blij met de aandacht die hun bieren in deze winkel krijgen en deelden een foto op Facebook.

Eigen proeflokaal voor Brothers in Law Brewing

Een proeflokaal op een A- locatie. Dat is de droom van iedere brouwerij. Voor Brothers in Law Brewing wordt het werkelijkheid. Zij opereren binnenkort een proeflokaal aan het Ledig Erf in Utrecht. Beter krijg je het niet. Brothers in Law Taphouse krijgt 26 tapkranen.

Antwerpse Brouw Compagnie gaat John Martin bieren brouwen

John Martin begon in 1909 in Antwerpen met een drankenhandel. De jonge Engelsman was naar Antwerpen gekomen zich in de haven te vestigen.Al snel begon hij met zijn drankenhandel. De 24-jarige Engelsman had interesse in Britse, Schotse en Ierse bieren en begon die te importeren. Eerst Guinness, daarna Bass Pale Ale en later ook Gordon vanuit Edinburgh. Door het grote importsucces begon hij al snel een bottelarij, waar hij bier, dat in grote vaten aankwam in de haven, snel afvulde en distribueerde.Door het grote succes krijgt hij zelfs toestemming om zelf een Belgische versie van Guinness te gaan brouwen.

Twee wereldoorlogen gooiden roet in het eten voor het afvulbedrijf van John Martin.In de tweede wereldoorlog vlucht hij naar Engeland waar hij in een brouwerij werkt en pale ale brouwt. Hij besluit het beste van de Belgische biercultuur en van pale ale samen te brengen en brengt na de tweede wereldoorlog John Martins pale ale op de Belgische markt, eerst nog onder de naam Bulldog pale ale.

In 1958 krijgt het de naam John Martin maar het werd nog lang in Engeland gebrouwen. Uiteindelijk werd de productie verplaatst naar Palm.Daar gaat nu verandering in komen dankzij een kleinzoon van John Martin. De Antwerpse Brouw Compagnie, bekend van het Seefbier, gaat het bier in samenwerking met Anthony Martin brouwen. De Antwerpse Brouw Compagnie zal ook de India Pale ale gaan brouwen. Jon Martin’s bieren zijn terug in Antwerpen.