Bieren Brouwerijen

Hopstersblog biernieuws week 12 #1

Iedere week overspoelen de brouwerijen ons met hun nieuws. Een deel daarvan krijg ik maar te zien. Wat ik leuk vind, deel ik zo mogelijk een paar keer per week met je.

Bierverbond Stedentrip

Bierverbond gaat iets leuks doen: de stedentrip. Een stedentrip in zes flesjes lagerbier. Op 23 april is de officiële introductie in Taverno Willi Becher in Amsterdam Noord. 

Dit zegt Bierverbond: ‘De Duitse bierstijlen beleven een renaissance. Geen hopbommen, geen donkere op hout gelagerde bieren om te nippen, maar bier zoals bier bedoeld is. Ga met Bierverbond mee op stedentrip langs 6 Duitse biersteden en ontdek de lokale specialiteit. Deze box bevat: 
1 x Kölsch style (Keulen) 
1 x Alt (Düsseldorf) 
1 x Dortmunder export (Dortmund) 
1 x Schwarzbier (Weimar) 
1 x Rauchbier (Bamberg) 
1 x Helles (München)’ 

Biernieuws week 12
Stedentrip met Bierverbond

St. Bernardus Artwork 

De bekende brouwerij uit Watou in Vlaanderen brengt het artwork van twee bieren nu als hoogwaardige print op de markt. Uiteraard een limited edition. Dit schrijft de brouwerij: 

‘Speciale boodschap voor alle St.Bernardus fans! Het artwork van zowel St.Bernardus Tokyo als St.Bernardus Wit (in blik) is nu beschikbaar – limited edition – op een hoogwaardige print (190 gram). Er zijn slechts 200 stuks beschikbaar. Iedere print is genummerd, voorzien van een St.Bernardus diepdruk stempel en werd met de hand gesigneerd door de illustratoren Jonas Devacht en Arno Kiss! Woon je in de buurt van de brouwerij? De poster is ook gewoon verkrijgbaar in onze brouwerijwinkel.’

Biernieuws week 12
Artwork St. Bernardus

Pink Boots Society Benelux collab

‘Vorige week, op internationale vrouwendag, hebben we een collab-brouwsel gedaan met Brussels Beer Project in hun geweldige nieuwe brouwerij’, schrijft PBS Benelux. ‘Voor de 2e keer brouwen we ‘Brewster Gang’. De Brewster Gang van dit jaar is bedacht door Emily en Sara van BBP en is een IPA met droog gehopte theebladeren. We hebben dit jaar de Pink Boots Society hopblend van Yakima Chief Hops gebruikt. BBP koos voor een biologische thee die uitstekend samenging met de hop. Bedankt BBP om ons te steunen met dit collab-brouwsel. De opbrengst wordt gebruikt voor studiebeurzen en programma’s voor onze leden. We plannen binnenkort een evenement, dus volg ons voor meer informatie! Proost op jullie allemaal! Laat ons weten wat je van deze Brewster Gang vindt.’

Biernieuws week 12
PBS Benelux collab bij BBP

Kaartverkoop Week van het Nederlandse Bier

Eindelijk komt er weer een ‘live’ Week van het Nederlandse Bier. 

Koop nu je toegangstickets en festivalmunten voor het Nederlands Bierproeffestival 2022 op 19, 20 en 21 mei. Drie dagen lang kun je in de Haagse Grote Kerk genieten van de heerlijkste bieren. Wees erbij en koop snel je tickets.  

Ga naar: https://www.weekvanhetnederlandsebier.nl/