Bieren Brouwerijen IPA

Het verhaal van Dutch IPA, een nieuw merk van brouwerij Dockum

Midden in de coronacrisis komt brouwerij Dockum met een nieuw biermerk: Dutch IPA. Een merk met alleen maar IPA’s onder de merkvlag is in Nederland vrij uniek.

Het merkverhaal is opgebouwd rond kapitein IPA. “Deze ruwe bolster voer tijdens de ‘gouden eeuw’ met regelmaat de wereld rond om te zoeken naar nieuwe smaken en aroma’s voor zijn geliefde drank…bier. Maar deze reis ging niet zonder slag of stoot. Vele gevaren heeft hij moeten overwinnen.”

Verhaal op blik

De verhalen van Kapitein IPA vinden we terug op de blikken van DUTCH IPA. Elke afbeelding verteld over de gevaren die hij heeft moeten overwinnen én over de smaken die de boventoon voeren van de betreffende IPA. “DUTCH IPA is een ode aan de avonturier, aan de ontdekker van nieuwe smaken. Maar vooral aan de levensgenieter”, zegt Jordy de Jong van de brouwerij.

Dutch IPA: de bieren

De brouwerij vertelt bij ieder bier een verhaal.

Easy does it – Session IPA
“In de tijd van kapitein IPA werd bier gedronken als water. Maar dat schiet natuurlijk niet op als je werk deed waarbij je scherp moest blijven. Daarom werd Session IPA geïntroduceerd. Een IPA met een iets lager percentage alcohol, zodat je na een paar biertjes gewoon kan blijven doorknallen. Easy does it!”

Bitter Sweet Victory – Mosaic IPA

“Laat je aangenaam verrassen door de zoetheid van tropisch fruit en aangename bitterheid. Het is een heerlijke smaakbom. Wanneer je het blik opent, komen de geuren van mango, passievrucht, ananas en citrus je tegemoet. Doe als een Captain IPA en confronteer deze Mosaic IPA.”

What the Wheat!? – Wheat IPA
“De kleur van dit bier is een ode aan de lievelingskleur van Kapitein IPA. Lichtgoud en een beetje troebel. Bij het proeven van deze IPA zal je je afvragen: “What the Wheat!?”. De stevige bitterheid wordt al snel afgezwakt door tropische tonen en het romige van een Weizen. De oplettende drinker proeft dat banaan de boventoon voert.”

Bitter balance – West Coast IPA (introductie binnenkort)

“Het karakter van Kapitein IPA wordt perfect weerspiegeld in deze West Coast IPA. Je proeft de harde bitterheid in perfecte balans met tropische fruittonen. Een beetje uitdaging maakt het leven interessanter. Life’s full of ups and downs, let’s toast to the sunny side!”

Horecazaken kunnen een proefpakket aanvragen bij de brouwerij.

www.dutchipa.com