Bier en eten

Het Grote Bierdiner aan Zee! Kaarten nu te koop.

Op vrijdag 9 februari 2024 kunnen bierliefhebbers hun hart ophalen tijdens de tweede editie van het Grote Bierdiner aan Zee, in de monumentale Oude Kerk op Scheveningen.

Vijf toprestaurants

Vijf gerenommeerde restaurants serveren een gerecht, speciaal bedacht bij de vijf bieren die exclusief voor dit evenement worden gebrouwen. Internationaal biersommelier Arvid Bergström coördineert en presenteert dit evenement. Bij het combineren van een vijfgangendiner met drank denkt bijna iedereen aan een wijnarrangement. Maar wist je dat je met bier de béste combinaties kunt maken?

Bier heeft sterke troeven

Het is precies daarom dat medeorganisator Arvid Bergström zo gepassioneerd is over zijn vak: “Bier heeft naast zuur, zoet of droog ook bitter, koolzuur en gebrande tonen en dat ontbreekt in de meeste wijnen.” Naast biersommelier is Arvid chef-kok, docent, auteur van zes boeken en bestuurslid van het Nederlands Gilde der Biersommeliers. Ook traint en adviseert hij brouwerij en horecamedewerkers en geeft hij bierproeverijen en masterclasses voor liefhebbers. Arvid weet waar hij het over heeft. Hij selecteerde eigenhandig vijf restaurants en vijf brouwerijen. “De stijlen van de restaurants en brouwerijen zijn mijn startpunt” legt Arvid uit. “Op basis daarvan koppel ik ze aan een bepaalde gang en vertaal ik het bier naar een gerecht en vice versa. Dat is complex, maar om een simpel voorbeeld te geven: als je honing proeft in een bier, dan weet je zeker dat een gerecht met geitenkaas er goed bij zal passen.”

Hulp van biersommeliers

Op de vraag of hij de tweede editie dingen anders gaat doen dan de vorige antwoordt Arvid: “Ik heb meer biersommeliers gevraagd om mee te doen. Zij gaan de tafels langs om extra informatie over de bieren en gerechten te geven, en om vragen te beantwoorden. Dat maakt dit event nóg leuker; het is niet alleen een combinatie van geweldige gerechten en mooie bieren, maar als je wilt, kan je ook veel leren.”

Deze brouwers doen mee:

De deelnemende brouwers van deze tweede editie zijn X-brewing, Haagsche Broeders, Crooked Spider, Delftse Brouwers en Leidsch Bier. De vijf bieren die zij exclusief voor dit event brouwen zijn na afloop ook ter plekke te koop. Met wie kom jij op vrijdag 9 februari 2024 genieten?

Zo bestel je kaarten

Wil je meer weten, of meteen je kaarten bestellen? Kijk op www.bierdineraanzee.nl

Arvid Bergström trok de aandacht met zijn boek
Arvid Bergström schreef boeken over bier en eten