Bieren Brouwers Limited Edition Vatgerijpt

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt in teken van jenever

Hollandse Meesters. Dat is de beste samenvatting van HJ Vatgerijpt 2019. Het bier ging op jenevervaten en twee varianten kregen nog een extraatje van de meesterbrouwer en de meesterdistillateur.

Voor Hertog Jan Grand Prestige vatgerijpt 2019 werkte de brouwerij samen met drie kwaliteitsdistilleerderijen: Rutte, Hooghoudt en Zuidam. De Grand Prestige heeft gerijpt in vaten van deze distilleerderijen.

Meesterdistillateurs

Samen met Frank Leystra meesterdistillateur bij Hooghoudt voegde Brouwer Gerard van den Broek nog een extract van kruiden en specerijen toe. In samenwerking met Miryam Hendrickx, meesterdistillateur bij Rutte voegde de meesterbrouwer een extract  van kruiden en fruit toe aan de variant die in vaten van Rutte heeft gerijpt. De derde variant, die in vaten van Zuidam genever heeft gerijpt, werd met rust gelaten. Maar ook met meesterdistillateur Patrick Zuidam werkte Gerard van den Broek nauw samen.

Verpakking

Ook de verpakking is aangepast en wat mij betreft een stuk mooier geworden en meer passend bij het unieke product.

HJGP-Jenever

Nieuw in deze editie is het feit dat Hooghoudt een speciale Hertog Jan Grand Prestige jenever heeft gemaakt.

De kranten van De Persgroep hadden op 28 februari een speciale bijlage over HJ Vatgerijpt 2019. De beelden zijn afkomstig uit die door De Persgroep fraai vervaardigde bijlage.