alcoholvrij Bieren

Heineken 0.0 neemt qua smaak een voorsprong in alcoholvrijsegment

Willem van Waesberghe, wereldwijd de hoofdverantwoordelijke brouwmeester voor het merk Heineken, is trots op Heineken 0.0%. Op de vraag of hij het bier een cijfer wil geven, zegt hij: ‘Met Heineken pils als referentie, geeft ik het een 9. Je proeft uiteraard wel eerst iets moutigs, maar daarna overheerst de frisse en fruitige smaak. Een aantal aanwezige bierkenners is eveneens enthousiast.

Het is Heineken gelukt een onderscheidend alcoholvrij bier te ontwikkelen, dat uitnodigt tot doordrinken en dat in ieder geval iets dichter bij een pilsener komt dan de meeste alcoholvrije bieren.

wp-1488546252877.jpg

Twee jaar ontwikkeling

Twee jaar lang werd er door teams uit Nederland, Oostenrijk en Spanje gewerkt aan de smaak van 0.0. Het proces blijft geheim. Van Waesberghe maakt wel duidelijk dat er twee processtromen zijn, waaruit een blend wordt gemaakt. Pas later dit jaar is de productie-installatie aangepast en kan Heineken 0.0 in Den Bosch worden gebrouwen. Op dit moment komt 0.0 uit Oostenrijk.

A-gist

“Na ruim twee jaar onderzoek en gebruik van nieuwe brouwtechnieken hebben we het optimale recept gecreëerd voor het eerste alcoholvrije bier onder ons moedermerk Heineken. Ook deze alcoholvrije variant heeft het verfrissende karakter, de fruitige tonen en een licht moutige body. Dit zorgt voor een echte bierbeleving, maar dan zonder alcohol. Bijzonder aan Heineken 0.0 is dat het dubbel wordt gebrouwen met de beroemde Heineken A-gist en dat de alcohol aan het einde van het brouwproces wordt verwijderd om de beste smaak te krijgen,” legt Willem van Waesberghe, Meesterbrouwer Heineken uit.

Pascal Gilet (l.) directeur van Heineken Nederland en Master Brewer Willemn van Waesberghe bij de presentatie van heineken 0.0
Pascal Gilet (l.) directeur van Heineken Nederland en Master Brewer Willemn van Waesberghe bij de presentatie van heineken 0.0