Bierboeken Bieren

Handig proefnotitieboekje

Je proefnotities kan je tegenwoordig heel goed kwijt op je mobiel via apps als Untappd en Ratebeer. Maar ruimte om ze heel persoonlijk te maken is er niet, want de bedoeling van deze apps is dat iedereen meekijkt en dat je in een korte bijdrage iets over het bier vertelt.

Persoonlijk

Uitgeverij Palmslag uit Groningen komt nu met een zeer handzaam proefnotitieboekje waarin je persoonlijke notities over bieren kwijt kunt. Ouderwets, gewoon met een pen.

Het boekje bevat 25 formulieren, dus is echt bestemd voor de gewone bierdrinker die geniet van het speciaalbier. Uiteraard kunnen ook professionals dit boekje gebruiken maar dan zal het heel snel zijn volgeschreven.
Het begint bij de datum van de beoordeling en een beschrijving van het bier. Daarna kun je persoonlijke aantekeningen toevoegen zoals waar je het hebt gekocht of van wie je het bier hebt gekregen (en wat het heeft gekost). Ook het proefmoment kan worden genoteerd.
Vervolgens komen allerlei onderdelen aan bod die we kennen van de bekende proefformulieren.

Terminologie

Een tip voor de uitgever is om, bij de herdruk, de terminologie te laten overeenstemmen met het bekende Stibon proefformulier, dat op grote schaal wordt toegepast. Dat verhoogt de herkenbaarheid voor de vele mensen die een Stiboncursus gevolgd hebben of nog gaan volgen.
Nu staat bijvoorbeeld bij een beschrijving van de helderheid de optie ‘vlokken’. Die kom je niet tegen op het formulier van Stibon.

Verder gewoon een handzaam boekje voor mensen die niet alles digitaal willen doen. Het boekje voor €5, de prijs van een goed bier in de horeca, te verkrijgen is bij bierspeciaalzaken, de webshop van de uitgever en bij online boekwinkels.

ISBN 9789491773877
www.palmslag.nl