Gulpener Vlierbloesem Blond
Brouwerijen

Gulpener: nieuwe strategie, nieuwe uitstraling, nieuw zomerbier

Gulpener lanceert een nieuwe propositie, inclusief logo, campagne, verpakkingen, website en een nieuw productportfolio met fris en sprankelend zomerbier, vernieuwde Korenwolf Wit en drie alcoholvrije bieren.

Lokale Limburgse samenwerkingen, 25-mile sourcing principe, een innovatief brouwhuis en erkenning voor verantwoord ondernemerschap met de prestigieuze Koning Willem I prijs. Gulpener Bier zette de laatste jaren een uitroepteken achter zijn naam als meest duurzame bierbrouwer van Nederland. Ook op creatief vlak onderscheidt Gulpener zich al langer, door innovatieve collabs met craftbrouwers als Kompaan, Van de Streek, het Deense Mikkeler, Van Moll en Two Chefs Brewing. Dit jaar kreeg Gulpener voor al haar ingezonden bier uit het reguliere assortiment een onderscheiding bij de European Beer Challenge in Londen, de Academy Awards van het bierbrouwen.

Gulpener nieuwe uistraling

Strategie

Lekker, verrassend en planeetvriendelijk bier, dat is alles wat de moderne bierdrinker graag wil. Met een vernieuwde eigentijdse propositie en een innovatief en spannend assortiment wil Gulpener die liefhebber graag aantrekken.

Wat gelijk opvalt is het nieuwe logo, etiket en stijl. Het logo is modern, sterk en stoer, met de korenwolf als kleine, bescheiden en lokale held op een centrale plek. De nieuwe etiketten zijn fris, en energiek, met grote zelfverzekerde en kleurrijke stapelletters die visueel het raam zijn naar de achtertuin van Gulpener – de lokale gerst en hop.

Communicatie

Die nieuwe stijl zie je ook op social en online. Fris, jong en modern, maar met respect voor tweehonderd jaar historie. Simpele heldere taal en weinig bierjargon, veel buitenmensen en een toffe Limburgse familiefestival vibe. Het is onderdeel van de nieuwe propositie waarbij de tijdloze waarde van aandacht centraal staat. Niet alleen voor je bier, maar ook voor de mensen en omgeving om je heen. Het thema van de eerste campagne is: Heb je even?

Gulpener Korenwolf
Korenwolf wordt een apart merk, met een volledig nieuwe uitstraling.

Nieuw!

Wat het portfolio betreft kiest Gulpener voor diversificatie en innovatie, altijd met een lokale impactfocus. Dit is het assortiment voor 2024.

  • Blond met een vleugje Vlierbloesem is hét zomerbier van 2024. Licht, fris en sprankelend, en gebrouwen van lokale gerst, tarwe en vlierbloesem die heerlijk zomers blijft rondzingen in je mond.
  • Nul punt nul, en nul punt drie bier is ontzettend populair. Gulpener lanceert een pils, Weizen en een IPA in deze categorie. Perfect voor wie op zijn calorieën let, of morgen fris op het werk wil verschijnen. Modern bier vol smaak.
  • Korenwolf wordt een apart merk, met een eigen identiteit, website, logo, merchandise, en campagne, allemaal gericht op de missie: het redden van de bedreigde Europese hamster, ofwel de Korenwolf. Binnenkort meer over de missie Stayin’ Alive, zonnebrillen en het beschermingsprogramma van Gaia Zoo.

Gulpener had met Weizen, IPA, pilsner en IJsbock al vier biologische bieren in het assortiment, naast reguliere pils, Lente- en Herfstbock, Wintervrund, Chateau Neubourg en Oud Bruin.

De nieuwe bieren Gulpener Blond Vlierbloesem, 0.3% IPA, Korenwolf Wit zijn vanaf dit voorjaar verkrijgbaar in de winkel en de horeca.

Gulpener logo
Het nieuwe logo van Gulpener