Bieren Brouwerijen Tripel

Gulpener introduceert Gerardus Tripel

Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan. Het assortiment Gerardus kloosterbieren wordt uitgebreid met Gerardus Tripel. Gerardus Blond en het bekroonde Gerardus Dubbel  zijn inmiddels gevestigde bieren, maar de reeks was nog niet compleet.  Op 1 november jl. werd Gerardus Tripel gepresenteerd in de prachtige Kloosterbibliotheek van het Gerardus Klooster in Wittem. De bakermat van de Gerardus bieren.

Onder toeziend oog van zo’n 180 gasten werd het eerste vat Gerardus Tripel aangeslagen door Jan-Paul Rutten, directeur Gulpener Bierbrouwerij, Burgemeester Ramaekers van de gemeente Gulpen-Wittem, Henk Erinkveld, Rector van Gerardus Klooster Wittem en Eugène Vaessen van Hotel Restaurant Gerardushoeve.

Sinds 2000 brouwt  de Gulener Bierbrouwerij  Gerardus Kloosterbier, dat zijn oorsprong vindt in het redemptoristen-klooster in Wittem, waar de brouwkunst tot 1952 bloeide. Klooster Wittem is het landelijk pelgrimsoord van St. Gerardus Majella. De baten van de Gerardus Blond, Gerardus Dubbel en nu ook Gerardus Tripel komen deels ten goede aan de instandhouding van dit historische bedevaartklooster.

Bierbeschrijving

Gerardus Tripel is een ongefilterd krachtig, meergranen blond bier. Rijk, bovengistend met licht zoete tonen. Kruiden en specerijen, waaronder kardemom, koriander, steranijs en kaneel, geven het bier pit.

Pioniersgeest

Gulpener combineert traditioneel vakmanschap met pioniersgeest. Wekelijks wordt er geëxperimenteerd met nieuwe receptuur in de microbrouwerij van het Gulpener BrouwLokaal. Gulpener is de enige brouwerij in Nederland die haar 16 bieren brouwt met hop uit eigen hoptuin, gerst van boeren uit de regio en water uit eigen bronnen.