Steam Beer

Gulpener en Van de Streek collab: ‘California Common’ Op Stoom

Gulpener bierbrouwerij presenteert samen met brouwerij Van de Streek het bier voor deze lente; ‘op stoom’. Het persbericht meld het volgende: “Voor deze collab gaan we niet alleen voor grondstoffen uit de streek maar ook voor een samenwerking met Van de Streek. Bij deze bundeling van krachten hebben we gekozen om een Steam Bier oftewel California Common te ontwikkelen. Deze bierstijl is ontstaan in de 19e eeuw in, hoe kan het ook anders, Californië.

Pilsgist

Op Stoom is gemaakt met klassiek ondergistende pilsgist van Gulpener. Onze klassieke pilsgist hebben we op een wel heel speciale manier gebruikt. De pilsgist is undercover gegaan als een bovengistend bier op een stomige temperatuur van 18 graden. Doordat we de klassieke pilsgist hebben laten vergisten op deze temperatuur, ontstaan er fruitige en kruidige tonen. Proef jij bijvoorbeeld limoen, dan is dat helemaal niet zo gek!

Op 8 maart is het  zo ver! Samen met brouwerij Van de Streek stomen wij de wereld klaar voor dit mooie lentebier. Haal de barbecue en tuinkussens maar vast tevoorschijn, want dit bier maakt van iedere dag een lentedag.”