Gulpener bierbrouwerij
Bierwereld Brouwerijen

Gulpener Bierbrouwerij finalist Koning Willem I duurzaamheidsprijs

Gulpener Bierbrouwerij is een van de kanshebbers op de Koning Willem I Prijs 2020 in de categorie Duurzaam Ondernemerschap. De jury, bestaande uit prominenten uit het Nederlandse bedrijfsleven met als erevoorzitter koningin Máxima, heeft negen finalisten gekozen in de categorieën grootbedrijf, MKB en Duurzaam Ondernemerschap.

Prestigieus

De Koning Willem I Prijs is de meest prestigieuze ondernemingsprijs van Nederland. Deze ‘Oscar van het Nederlandse bedrijfsleven’ wordt tweejaarlijks toegekend aan een Grootbedrijf, een bedrijf uit het MKB en een bedrijf dat focust op Duurzaam Ondernemerschap.

Jury

De jury van de KWI Prijs bestaat uit kopstukken uit het Nederlands bedrijfsleven, waaronder DNB-directeur Klaas Knot, en koningin Máxima. Zij hebben onlangs knopen doorgehakt. Dat heeft per categorie tot drie finalisten geleid. De komende weken bepaalt de jury wie zich winnaar mag noemen in elk van de drie categorieën.

Gulpener Bierbrouwerij staat voor duurzaamheid

De jury was zeer te spreken over Gulpener: ,,Gulpener Bierbrouwerij staat voor duurzaamheid, ambitie en eerlijkheid en maakt deze visie waar door klimaatneutraal bier te produceren binnen hun familiebedrijf. Dankzij het open-source businessmodel worden bedrijven wereldwijd geïnspireerd om mee te liften met Gulpener’s succes op het gebied van duurzaamheid.”
 

Overige finalisten

De overige finalisten voor de KWI Prijs 2020 Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap zijn P.G. Kuijpers & Zonen uit Helmond en Tony’s Chocolonely uit Amsterdam. In de categorie MKB zijn de genomineerden Anthura, Von Gahlen en Van Raam. In de categorie Grootbedrijf zijn dit AWL, CSU Groep B.V. en Dura Vermeer.
 
,,We zijn zeer onder de indruk van kwaliteit van inzendingen. Het was dan ook dit keer voor de jury niet makkelijk om tot een keuze te komen. Uiteindelijk is toch unaniem voor deze finalisten gekozen”, aldus algemeen directeur van de Koning Willem I Stichting Romy Blankenspoor.
 

Finale

Op 25 november is de grote finale waarbij alle drie de winnaars hun prijs overhandigd krijgen. In welke vorm dit gebeurt wordt in verband met de bijzondere omstandigheden met betrekking tot de coronacrisis later aangekondigd.

Gulpener bierbrouwerij