Grolsch herfstbier
alcoholvrij Bieren

Grolsch introduceert Herfstbier 0.0% in bokbierseizoen

Grolsch Herfstbier 0.0% is na een eerste testfase, waarin het alcoholvrije Herfstbier goed is ontvangen door consumenten, nu landelijk verkrijgbaar. De kritiekpunten uit de testfase zijn verwerkt in het nieuwe recept. Zo heeft de brouwer een natuurlijk chili-extract toegevoegd om een verwarmend effect te krijgen, dat bij ‘gewone’ bieren door alcohol wordt verkregen.

Grolsch Herfstbier 0.0%

Waar bestaande alcoholvrije (speciaal)bieren voornamelijk verfrissend van smaak zijn, is dit alcoholvrije bier juist verwarmend van smaak. Het heeft volgens informatie die de brouwer in het persbericht geeft, een diepe robijnrode kleur en een stevige, mokka kleurige, schuimkraag. “Meesterbrouwer Guy Evers is, dankzij een unieke gistsoort en de modernste brouwtechnieken, geslaagd in zijn missie om volle smaken als karamel en rozijnen te creëren. Precies wat de consument zoekt in het najaar.” 

‘Grolsch Proeverij’

Vorig najaar werd Grolsch Herfstbier 0.0% uitgebracht als onderdeel van de Grolsch Proeverij. Het bier was exclusief verkrijgbaar in proeverijcafés verspreid over het land en tijdens de Military in Boekelo, dat bekend staat als één van de grootste bokbierevenementen in Nederland. Als onderdeel van de Grolsch Proeverij werd bierliefhebbers actief gevraagd naar hun mening over dit nieuwe alcoholvrije bier. De behoefte van de consument aan een alcoholvrij najaarsbier was overduidelijk. Op de smaak werden enkele verbeterpunten aangedragen. Meesterbrouwer Guy Evers werkte daarom de afgelopen maanden aan de balans tussen zoet en bitter en optimaliseerde het verwarmende effect: “Door de toevoeging van een natuurlijk chili extract worden de smaakpapillen geprikkeld en proef je warme tonen. Door de kenmerkende volle smaak is het 100% genieten met 0% alcohol, aldus Evers. 

Verkrijgbaarheid Grolsch Herfstbier 0.0%

Met de landelijke introductie van het nieuwe, donkere 0.0% bier speelt Grolsch in op de groeiende populariteit van alcoholvrije bieren in Nederland. Vanaf deze week is Grolsch Herfstbier 0.0% landelijk verkrijgbaar bij diverse supermarkten in 6-pack en in de horeca op fles. 

Grolsch Herfstbier 0.0%