Huisbier van het jaar
Huisbier

Gezocht: ‘Huisbier van het Jaar’ 2022

Horecavakblad Entree organiseert de Huisbier van het Jaar-verkiezing. De inschrijving voor de editie van 2022 is geopend. Horecazaken die exclusief voor hun zaak een bier laten brouwen (of zelf brouwen) kunnen meedoen. Heb jij een horecazaak met huisbier? Schrijf dan in.  Ken je een horecaondernemer met huisbier? Stuur dit bericht dan door!

Negende editie

Dit jaar gaat Entree Magazine voor de negende keer op zoek naar het beste huisbier van Nederland en bepaalt een jury, bestaande uit experts op het gebied van bier, welke huisbieren de titel ‘Huisbier van het Jaar 2020’ verdienen. Bij de laatste editie (2019) werden de huisbieren Bitterzoet (zwaar) van Broer & Zus in Beverwijk en Eastern Farm Eagle  (licht) van Craft & Draft in Amsterdam door de jury verkozen tot Entree Huisbier van het Jaar 2019.

Deze huisbierverkiezing is powered by Eshuis, de etikettendrukker die veel brouwerijen voorziet van hun etiketten. Brouwerij Maximus is ook dit jaar weer gastheer voor de huisbierproeverij.

Twee categorieën

De vakjury beoordeelt 2 categorieën: licht (tot 6,5%) en zwaar (6,5% en hoger). Van beide categorieën wordt een top 3 bekendgemaakt en uiteindelijk leidt de wedstrijd tot twee winnaars. De winnaars en runner-ups wachten dan niet alleen lof, vak-erkenning en een officiële titel, maar ook media-aandacht en bevestiging van de kwaliteit die ze op de kaart hebben staan. De jury van de verkiezing zal haar kritische licht weer letterlijk en figuurlijk op alle inzendingen van dit jaar laten schijnen, die zullen worden geschonken in het Royal Leerdam-proefglas AnDer 1.0.

Huisbier van hte jaar
De jury van editie 2019 in actie

Wie kan meedoen? 

Een huisbier is een voor jouw zaak speciaal ontwikkeld en gebrouwen bier. Het mag geen bestaand bier van een brouwerij zijn (etiketbier), met slechts jouw etiket/naam op de fles of tapruiter. Alleen originele huisbieren mogen meedoen. Dus schenk jij een echt huisbier? Meld het dan nu aan! 

Let op: de voorwaarden zijn aangescherpt. De nummers 1 en 2 van 2019 in beide categorieën, zijn uitgesloten van deelname in 2022.

Aanmelden
Aanmelden kan via huisbier@entreemagazine.nl (tot en met vrijdag 14 mei)
Vermeld in de onderwerpregel ‘Huisbier 2022’ en geef de volgende zaken aan:
* Omschrijving van het bier (incl. bierstijl en alcoholpercentage)
* Motivatie om het te (laten) brouwen.
* Naam van de brouwerij.
* Een (grote) afbeelding van het/de glaswerk/fles/etiket

*Je contactgegevens.

Goed om te weten 

Het is belangrijk dat je de juiste bierstijl invult. Als je bijvoorbeeld een bier als witbier aanmeldt en de jury herkent de karakteristieke eigenschappen van deze bierstijl niet, maak je geen kans op de titel. Deelnemers wordt gevraagd uiterlijk 24 mei 4 flessen van hun bier (33 cl.) in een stevige verpakking te (laten) bezorgen bij Entree. Voor fustbier geldt: bij voorkeur aanleveren in fust en niet zelf afvullen op fles, dat voorkomt kwaliteitsverlies. Een fust kan op de dag voor de proeverij, afgeleverd worden. Dat betekent op zondag 29 of maandagochtend 30 mei fusten afleveren bij Brouwerij Maximus.

*Let op: exacte details volgen in de deelnamebevestiging

Volg de verkiezing ook via sociale media: #Huisbiervanhetjaar

Huisbier van het jaar