Biercultuur Bieren Bierwereld Brouwen Brouwers

Genieten aan de Maas met Casle bier uit Kessel

In 2018 hebben vier mannen uit Kessel hun Casle Bier geïntroduceerd, om de bierhistorie in Kessel te laten herleven en “genieten aan de Maas nog makkelijker te maken”.

Update, december 2019:

Casle Bier is een huurbrouwerij uit Kessel, Limburg. Deze brouwerijhuurder is in 2018 opgericht en brouwt toegankelijke bieren met een verrassend onderscheidend karakter.

Brouwers over hun huurbrouwerij

Op een mooie zomeravond werden we getriggerd door het idee om met bijzonder bier het leven in ons mooie kasteeldorp Kessel – van oudsher genaamd Casle – extra te laten stromen. Na veel proeven en experimenteren lukte het ons. Wat waren we trots, alle reden om onze bierpassie onder de naam Casle Bier in 2018 het levenslicht te laten zien. Casle Biermakers bestaat uit Gert – ervaren bierbrouwer, Paul – cactuskweker, Pim – horecakok en Theo – coach voor ondernemers.

Ons uitgangspunt is met ons Casle bier bij te dragen aan genieten van de authenticiteit en gezelligheid in ons dorp Kessel en regio, hartje Limburg. Liefhebbers laten genieten van bier met een verrassend karakter, fris, krachtig, vol van smaak en onze afnemers net zo enthousiast maken van ons bier als wijzelf, daar gaan we dus voor.

We willen een antwoord bieden aan bierliefhebbers die op zoek zijn naar bijzonder exclusief bier, lekker doordrinkbaar, relatief laag in alcohol. Ons assortiment telt momenteel drie verschillende bieren (Casle Blondj, Casle Triepel, Casle Witte) met smaken die zeer gewaardeerd worden, zie ook https://untappd.com/casleOp vele horeca en slijterij locaties in Limburg zijn onze Casle bieren inmiddels verkrijgbaar (www.caslebier.nl/verkrijgbaarheid).”

Hieronder de tekst van het oorspronkelijke artikel:

De drie initiatiefnemers zijn heel blij en ook een beetje trots dat Kessel Blondj en Kessel Triepel nu breed verkrijgbaar zijn. Niet alleen in Peel en Maas maar ook in Reuver, Grubbenvorst, Belfeld, Horst, Sevenum, Heythuysen, Den Bosch en Rotterdam.

Streekbier

De drie mannen zijn met Casle project gestart als hobby. “Streekbier, speciaal ontwikkelde recepturen voor ons dorp Kessel (Limburg) en de regio (omgeving Venlo/Roermond). Ons Casle (uitspreken als Engelse woord castle) streekbier assortiment bestaat momenteel uit een twee bieren: Kessel Blondj, bijzonder blond bier met slechts 4,8% alcohol, en Kessel Triepel, smaakvolle tripel met slechts 7.5% alcohol. Inmiddels zijn we met een derde bier begonnen, een witbier en de eerste reacties zijn positief. De Blondj en de Triepel worden door onze beoogde doelgroep zeer gewaardeerd.”

Variatie

De bieren zijn verpakt in 33 cl statiegeldvrije flesjes en bedoeld voor de liefhebber die variatie zoekt op pils en op zoek is naar bier met karakter met een toegankelijke smaak, zeggen de drie initiatiefnemers. “Onze biertjes zijn verkrijgbaar in de regio bij horeca (café, restaurants), slijterijen en cadeauwinkels. We willen een bijdrage leveren om genieten aan de Maas in Limburg nog beter te profileren. Een van de middelen lijkt ons om onze bieren op meerdere plekken in Nederland verkrijgbaar te laten zijn dan wel bij onze doelgroep doelgroep onder de aandacht te brengen.”

Meer info

Wie meer wil weten over dit Limburgse streekinitiatief kan naar de facebookpagina van Casle. http://www.facebook.com/caslebier