Brouwerijen Grondstoffen

De gastvrije brouwer. Kom naar de hopoogst!

’10 september oogsten we niet alleen onze hop, één van de  basis ingrediënten van onze bieren, we vieren ook dat we vrij zijn. Vrij om onze eigen koers te varen. Vrij om te doen wat goed voelt. Vrij om bieren te brouwen met regionale grondstoffen. We nemen je mee in de wereld van de Vrije Brouwer. Proef, ruik, hoor en zie wat pure ambacht betekent en geniet tijdens de hopoogst van een gratis optreden van Lucas Hamming.’ De vrije brouwer is een gastvrije brouwer.

 

Vrijheid pluk je

Op zondag 10 september oogst Gulpener haar hop die in Reijmerstok, een dorpje op steenworpafstand van de brouwerij, verbouwd wordt door Hopteler Roger Wouters. Zo’n 200 vrienden en familieleden van de brouwerij helpen vrijwillig mee om de hop te oogsten die nodig is voor het nieuwe brouwseizoen. Een klein gedeelte van de oogst wordt gebruikt om de dag na de hopoogst, maandag, de vierde collaboration brew van Gulpener mee te brouwen. Aan deze collaboration brew worden dus verse hopbellen toegevoegd. Het bier zal later dit jaar op de markt komen.

Vrijheid vier je

Op het festivalterrein is iedereen van harte welkom om te genieten van al het goeds dat Limburg te bieden heeft. Proef onze bieren en leer er alles over tijdens het Gulpener biercollege, geniet van heerlijke streekgerechten en fijne muziek met als muzikale afsluiter Lucas Hamming. Kom kijken hoe een schaapsherder te werk gaat en proef microbrouwsels in het mini-BrouwLokaaltje en ontdek wat de lekkerste bier-spijs combinaties zijn. De hopoogst wordt ook gevierd door een Hopkoningin te huldigen. Dit is altijd weer een bijzonder moment. Ook kinderen hoeven zich niet te vervelen, dit jaar is Hopsaland ook weer aanwezig met  Mega lego, silent disco, schmink en een knutselavontuur!

Vrijheid deel je

Elk jaar tijdens de hopoogst wordt de Gulpener Duim uitgereikt. Deze prijs gaat naar een vrijwilligersorganisatie die actief is op sociaal, maatschappelijk of cultureel vlak in het Limburgse Heuvelland. Welke vrijwilligersorganisatie dit jaar de prijs krijgt uitgereikt wordt zondag 10 september om 14.30 uur bekend gemaakt.

Het gehele programma is gratis toegankelijk. Meer info? kijk op onze Facebookpagina of op gulpener.nl

  • Datum: 10 September 2017
  • Tijdstip: 13:00 –  20:30
  • Toegang: Voor alle leeftijden
  • Prijzen: Gratis toegang
  • Adres: Reijmerstokkerdorpstraat, 6274 NK Reijmerstok