Bier en eten

Fourchette: gastronomisch bier van en voor chefs

Een verfijnde, kruidige  meergranentripel, ontwikkeld in samenwerking met de topchefs van het Fourchette event. Dat is Fourchette. Doel van de chefs? Restaurantgangers overtuigen hun culinaire keuzes te pairen met bier. Ze vroegen brouwerij Van Steenberge om het bier te brouwen. Het bier is nu ook in Nederland verkrijgbaar.

Gulden Draek, Piraat, Augustijn. Het zijn bekende bieren van de Oost-Vlaamse brouwerij, die al decennialang gespecialiseerd is in speciaalbier en ver weg bleef van het competitieve pilsgeweld.

Voor en met de chefs van het culinaire Fourchette event ontwikkelde de brouwerij deze tripel, die volgens Jef Van Steenberge uiterst geschikt is voor foodpairing. Hij hoopt dat deze tripel de perceptie van bier, dat volgens hem in restaurants wordt ondergewaardeerd, zal veranderen.

De brouwer liet het bier onderzoeken voor foodpairing. Maar wellicht zal de gemiddelde biersommelier tot dezelfde inzichten zijn gekomen als de wetenschappers. Ze dichten het bier zowel een fruitige als een florale smaak toe.

Het Fourchette event vindt een keer per jaar plaats in Gent. Elf topchefs komen dan bijeen om gasten te laten proeven van een vijfgangenmenu. Naast wijn kunnen ze hun gasten nu dus ook een verfijnd bier aanbieden als begeleider van de gerechten.

www.fourchette.beer