Bieren Bierglazen

Enjoying Beer glazenfamilie verkrijgbaar bij DeliXL

De wereldwijde sterke groei van het aantal bieren en brouwerijen bezorgt de horecaondernemer hoofdpijn. Het is namelijk onmogelijk om van ieder bier een glas in de zaak te hebben staan. Voor witte- en rode wijn en champagne is er al tientallen jaren een herkenbaar neutraal glas. Vanaf vandaag is dit met het Enjoying Beer Blond, Dark en Sparkling glas nu ook voor bier verkrijgbaar bij horecagroothandel DeliXL.

Met de groeiende populariteit van speciaalbier groeit iedere bierkaart in de horeca. Voor veel kleine brouwers is glaswerk kostbaar dus laten zij geen glaswerk maken. Ook heeft een horecazaak onvoldoende ruimte om naast alle bieren ook nog een plaats te geven aan al het glaswerk van kleinere biermerken. ‘Enjoying Beer’ biedt met de glazenfamilie daar een oplossing voor en is vanaf nu verkrijgbaar bij horecagroothandel DeliXL. Het idee leverde Enjoying Beer uit 128 deelnemers een finaleplaats op voor de Horecava Innovation Award.

Bier uit een ander merkglas drinkt niet

Nederlands bekendste biersommelier, Fiona de Lange, heeft in samenwerking met wereldmarktleider in bierglazen Ritzenhoff een serie van drie bierglazen ontwikkeld. De basis voor alle bierglazen is een tulpvorm voor schuim- en aroma behoud. “Als biersommelier kom ik vaak in verschillende cafés. Iedere keer zag ik tientallen glazen echter het bijpassende glas bij het bier krijg ik maar zelden. Je ziet ook de ergernis om dan maar een gelijkend glas te zoeken. Natuurlijk drinkt dat niet lekker, een bier uit een ander biermerkglas. Mijn conclusie was dat er echt iets ontbrak, een neutrale bierglazenfamilie zoals deze bij wijn ook al een decennialang bestaat.”

13-05-2016, Blond, Dark, Sprankling, bier glazen, Fiona de Lange, Kristalglas, 0,25 L,
Blond, Dark, Sprankling, bier glazen, Fiona de Lange, Kristalglas, 0,25 L,

 

Enjoying Beer glazen

De glazen zijn in verschillende verpakkingen en inhoudsmaten beschikbaar. Horecagroothandel DeliXL verkoopt verkoopt 6-stuksverpakkingen van de bierglazen Blond, Dark en Sparkling met een inhoudsmaat van 25cl en 15cl. Ook een opdruk met het logo van de horecazaak is mogelijk.

Blond Bierglas

Blonde bieren hebben een fris karakter met een overhand aan bittere en frisse citrustonen. Het beste worden deze geschonken in een glas met een lange, slanke hals. Dit houdt de frisheid in het glas en de schuimkraag beter vast.

13-05-2016, Blond, Dark, Sprankling, bier glazen, Fiona de Lange, Kristalglas, 0,25 L,
13-05-2016, Blond, Dark, Sprankling, bier glazen, Fiona de Lange, Kristalglas, 0,25 L,

Dark Bierglas

De volmondige bieren, veelal donker, smaken beter in een breder en rondvormiger bierglas met een wijdere opening aan de bovenzijde. Dit geeft meer ruimte voor de zuurstof, zodat de aroma’s beter vrijkomen.

Fruit- en Sparklingglas

Speciaal voor de frisse/zure fruitbieren, ciders en pils heeft Fiona een nog slanker glas ontworpen om de frisheid van het bier meer te beleven. De frisse/zure aroma’s bereiken direct de neus bij het drinken uit dit glas.

Net als bij wijnglazen geldt dus: Hoe smaller hoe frisser en hoe ronder, hoe voller de smaak.

Het laser gegraveerde ‘e’ mousseerpunt aan de binnenkant van het glas zorgt voor een optimaal behoud van de schuimkraag. Het glas is tevens gedecoreerd met een imitatie gravure ‘Enjoying Blond/Dark/Sparkling’ aan de onderkant van de voet van het glas. Op deze manier is direct duidelijk dat je het juiste glas gebruikt voor het type bier!