Bieren Brouwerijen Dortmunder\

Eenmalig: ongefilterde Gulpener Dort met verse hop

Gulpener Dort is dood, leve Gulpener Dort. Toen het einde van Dort werd aangekondigd, gaf d ebrouwerij al aan dat het bier als limited edition zou kunnen terugkeren. Veel eerder dan gedacht is dat al het geval.

Hopoogst

Op zondag 9 september oogst Gulpener haar hop die in Reijmerstok, een dorpje op steenworpafstand van de brouwerij, verbouwd wordt door Hopteler Roger Wouters. Bijna 250 vrienden en familieleden van de brouwerij helpen vrijwillig mee om de hop te oogsten die nodig is voor het nieuwe brouwseizoen. Een klein gedeelte van de oogst wordt gebruikt om de dag na de hopoogst, eenmalig een heel speciaal bier mee te brouwen. Een ongefilterde Dort mét verse hopbellen. Dort is eerder dit jaar uit het assortiment van Gulpener verdwenen. Om de echte Dort liefhebbers nog een keer tegemoet te komen, gaat Brouwmeester Steven van den Berg deze eenmalige speciale Dort brouwen. Het bier zal waarschijnlijk in november op de markt komen.

Whisky Barrel Aged Peated Masterblend

Tijdens de hopoogst introduceert Gulpener bier de Whisky Barrel Aged Peated Masterblend, die in zeer gelimiteerde oplage verkrijgbaar zal zijn. De Gulpener Wintervrund is na vries-destillatie gelagerd in Schotse eikenhouten vaten waar peated single malt Whisky in gerijpt heeft. Door de combinatie van Gulpener IJs-Wintervrund en de 15 maanden houtlagering in de kelders van het BrouwLokaal, heeft het bier een peated karakter gekregen doordat de mout die gebruikt wordt bij het productieproces van Whisky gedroogd is met een door turf gestookt vuur.