Duivelse look
Bieren Blond

“Een nieuwe duivelse look, dezelfde hemelse smaak.”

Vanaf september drinken alle Duvel-lovers wereldwijd hun blond Belgisch speciaalbier uit de herkenbare duvelflesjes met een vernieuwd en opgefrist etiket. Er zijn zes verschillende rugetiketten, waarop telkens ook een weetje over de rijke geschiedenis van het Belgische speciaalbier prijkt. Van “Miljaar, ’n echten Duvel!” over het perfecte schenkritueel en de ‘tornado’ die de kenmerkende schuimkraag van het bier creëert. Aan de smaak of beleving van Duvel verandert er niets.

Duivelse look

Vernieuwing in de brouwwereld

De Belgische brouwerij Duvel Moortgat startte bijna 150 jaar geleden met het brouwen van bier en zorgde voor vernieuwing in de brouwwereld. Vandaag pakt de vierde generatie familiebrouwer uit met een nieuwe look voor hun paradepaardje. De Duvelbieren krijgen nieuwe front- en backlabel designs.

Niet enkel het flesje en de verpakking van de originele, klassieke Duvel krijgen een restyling, maar ook de andere varianten, Tripel Hop Citra en Duvel Tripel Hop Cashmere, krijgen een verfrissende make-over. Dit is één van de opmerkelijkste veranderingen in de 150-jarige geschiedenis van het speciaalbier dat wereldwijd, in meer dan 60 landen, wordt gelanceerd vanaf september.

Tornado Surfer

De hoofdrol in de nieuwe ontwerpen is weggelegd voor de iconische D uit het Duvel logo en kreeg een eigentijdse, unieke en artistieke omkadering. De Duvel D wordt gebruikt als ‘canvas’ om de rijke geschiedenis van het speciaalbier in de kijker te zetten. Inspiratie werd er gevonden bij het iconische glas, het duivelse schenkritueel van de perfecte Duvel, het ontstaan van de naam, het unieke rijpingsproces, enzovoort.

De afbeelding van een surfer op een tornado verwijst naar de parelende koolzuurbellen die opstijgen uit de gegraveerde D onderin het glas. De zandloper ‘Slow Brewed’ staat voor de 2 maanden die het Duvelbier nodig heeft om te rijpen. Deze stijl wordt ook doorgetrokken over het hele assortiment.

Duvel Tripel Hop Citra wordt geïllustreerd met een driekoppige draak, een verwijzing naar de drie hopsoorten die gebruikt worden tijdens het brouwen.

Tuin van Eden

Wie het etiket van de Duvel Tripel Hop Cashmere bekijkt, waant zich in de tuin van Eden vol exotische en verboden vruchten. ‘Cashmere’ is het gevolg van het kruisen van een vrouwelijke ‘Cascade’ hopplant met een mannelijke ‘Northern Brewer’ hopplant. Het typische Duvel smaakpalet wordt verrijkt met tropische toetsen van citrus, perzik, meloen en kokosnoot.

Duivelse look

Duvel Collection

Dat ze bij Duvel van design houden is een understatement. Sinds 2010 brengen een reeks (inter)nationale artiesten hun meest creatieve designs aan op en rond het Duvelglas voor de ‘Duvel Collection’: een gelimiteerde oplage kunstige glazen. Vaak jonge kunstenaars uit binnen- en buitenland. Niet alleen het brouwen van Duvel is een kunst, ook het drinken van een glas Duvel wordt op die manier verheven tot een kunstvorm. Duvel Moortgat heeft onder leiding van CEO Michel Moortgat als familiebedrijf altijd al een bijzonder band met de hedendaagse kunstwereld gehad. Door de geschiedenis heen werkte de brouwerij op regelmatige basis samen met musea voor hedendaagse kunst zoals SMAK, WIELS en internationale evenementen zoals de biënnales van Venetië Duvel Tripel Hop Cashmere en Lyon.

Op de vernieuwde duvelflesjes komen ook leuke weetjes te staan. Daarvan zijn er 6 verschillende:

Duivelse look