Geniet en Geef
Brouwerijen

De Molen brouwt Geniet & Geef bier voor KiKa

Brouwerij De Molen uit Bodegraven zal in dit jaar het Geniet & Geef bier brouwen, en is daarmee de achtste brouwerij die de actie steunt. Geniet & Geef, de beste brouwers voor het goede doel, is een jaarlijkse actie waarbij diverse horecaondernemers, Albert Heijn en Mitra geld inzamelen voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

In 2012 nam Bier&cO ter gelegenheid van de  10e verjaardag van KiKa het initiatief voor Geniet & Geef. Inmiddels hebben er zeven succesvolle edities plaatsgevonden en heeft Geniet & Geef ruim 635.000 euro opgehaald voor KiKa.

Niet in de horeca

Gaius Voûte, voorzitter en initiator van Stichting Geniet & Geef: “Als voorzitter van de stichting ben ik enorm trots dat we voor deze achtste editie Brouwerij De Molen uit Bodegraven bereid hebben gevonden een schitterend bier te brouwen. Net als de voorgaande jaren wordt het bier gelanceerd op de eerste donderdag van september: dit jaar donderdag 2 september 2021. Anders dan voorgaande jaren zal het bier voornamelijk te koop zijn bij onze partners Albert Heijn en Mitra en niet in de horeca. De meeste van onze horecavrienden hebben door de corona-sluiting helaas wat anders aan hun hoofd. Maar er zijn altijd horecaondernemers die zich ondanks de huidige situatie willen inzetten voor het goede doel en het bier zullen schenken.”

Geniet en geef

Brouwerij De Molen

Brouwerij De Molen voelt zich vereerd om dit jaar het Geniet & Geef bier te mogen brouwen. Christiaan Peijenburg, Salesmanager van Brouwerij De Molen: “Onze brouwerij is al sinds de oprichting maatschappelijk betrokken: zo bieden wij plaats aan medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij zien KiKa als een zeer nobel doel waar we ons graag voor inzetten. Het bijzondere van deze editie is dat het bier uitsluitend van fles beschikbaar zal zijn.

In december 2020 zei prof. dr. Ernst Kuipers: ‘Als voormalig arts weet ik als geen ander dat onderzoek nodig is om elke patiënt met kanker een beter vooruitzicht te bieden. Daarom roep ik iedereen op: laten we doorgaan. Laat kankeronderzoek niet lijden onder corona.’ Hier geeft Brouwerij De Molen graag gehoor aan door een prachtig fris blond bier te brouwen met het karakter van De Molen. In september zullen we samen proosten op een wereld waar we Corona onder controle hebben en ooit kinderkanker vrij worden.”.

Genezingspercentage

Het aantal hectoliters dat afgevuld wordt, staat gelijk aan het percentage kinderen dat geneest van kanker. Dit jaar ligt het genezingspercentage op 78%. Er wordt dus 78 hectoliter (7.800 liter) afgevuld op fles, voornamelijk voor verkoop in de retail. Gaius Voûte: “Momenten waarop je geniet, maken je ervan bewust hoe goed je leven eigenlijk is. Stichting Geniet & Geef zet zich in om deze genietmomenten om te zetten in geef momenten: donaties voor KiKa. Het is indrukwekkend en ontroerend tegelijk dat er sinds de start van de actie in 2012 al meer dan een half miljoen euro is opgehaald.”

Start van de actie

Traditiegetrouw wordt het Geniet & Geef bier de eerste donderdag van september om 18.00 uur gelanceerd. Dit jaar vindt de lancering plaats op donderdag 2 september 2021. Vanaf dan is het bier, zolang de voorraad strekt, op fles verkrijgbaar bij Albert Heijn en Mitra en in een aantal deelnemende horecagelegenheden.

Geniet & Geef

Over Stichting Geniet & Geef

Stichting Geniet & Geef is op 17 maart 2014 opgericht en ingeschreven bij de KvK van Amsterdam onder nummer: 60240598. Voor de formele inschrijving was Geniet & Geef al twee jaar actief in het werven van fondsen voor KiKa. info@genietengeef.nl, www.genietengeef.nl

Over Brouwerij De Molen

Brouwerij De Molen staat bekend om haar brede en zeer gevarieerde collectie aan bieren, vaak met bijzondere namen als ‘Hel & Verdoemenis’ en ‘Bommen & Granaten’. De brouwerij stelt hoge eisen aan de kwaliteit en wil originele en progressieve bieren creëren. Door de onorthodoxe recepten en brouwprocessen hebben de bieren van De Molen een unieke bitterheid, smaak en aroma, die wereldwijd gewaardeerd wordt. Begin 2021 werd dat weer bevestigd met een prachtige 23e plek in RateBeer’s top 100 lijst van beste brouwerijen ter wereld.