DAVO Proeflokaal Zwolle
Proeflokaal

Bierhotspot (4): DAVO Proeflokaal, Zwolle

Voor Entree (Bierspecial, oktober 2020) stelde ik vijf vragen aan Mart Hoonhorst van DAVO Bieren over het nieuwe proeflokaal in Zwolle.

Door de horecasluiting verschijnt Entree iets later, in de week van 1 november. Dit interview is in die uitgave te lezen.

Na Arnhem nu ook een DAVO proeflokaal in Zwolle. Wat is jullie groeistrategie?

“We zijn bij DAVO prettig eigenwijs, we doen wat we tof vinden en er hangt een sfeer die maakt dat iedereen zich vrij voelt om zichzelf te zijn. In het kort is dit ook het gevoel dat je moet krijgen bij het drinken van een DAVO bier. Juist dit gevoel ervaar je het beste in één van onze proeflokalen. Om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren waar DAVO voor staat, is het realiseren van meer DAVO locaties een belangrijk middel om een sterk merk neer te zetten.”

Wat biedt DAVO Zwolle de gasten? Wat maakt DAVO tot een echte bierhotspot? Kan je iets zeggen over jullie bierselectie?

“DAVO Zwolle biedt gasten een huiskamer waar je terecht kan voor een vrijdagmiddagborrel met collega’s, voor de verjaardag van je tante en om met vrienden het weekend in te luiden. Je vindt onze eigen bieren, maar ook bieren van collega brouwers vanuit de hele wereld die wij tof vinden, op tap en op fles. Die bieren van collega brouwers die we tof vinden zijn overigens vaak bieren die buiten onze eigen brouwstijl vallen. Dit houdt het assortiment lekker divers.”

Welke bier- en foodtrends zien jullie in de vraag van jullie gasten?

“Als we het hebben over bieren zijn er een aantal trends waarvan we merken dat ze steeds breder gedragen worden. Zo merken wij steeds meer vraag naar zure bieren, alcoholarme bieren en bieren in blik. De laatste uit dit rijtje is een trend waar wij zelf ook al langer op inspelen met onze eigen Surf Ale en Migaloo. Wat betreft eten merken we dat onze vegetarische gerechten erg goed worden ontvangen en dat de duurzame kant van eten erg gewaardeerd wordt.”

DAVO Proeflokaal Zwolle

Hoe zou je de DAVO-bieren typeren?

“Bij DAVO houden we niet van saai en doorsnee, zoals pils. Maar ook niet van moeilijk doen zoals ondrinkbare Tripel-I.P.A. met groene peper, meloenschillen en geitenhoorns. De DAVO bieren kunnen dan ook het best worden getypeerd als doordrinkbare bieren die in balans zijn. Dit is dan ook in lijn met de DAVO 3-pint-rule: een regel die ervoor zorgt dat je na drie bieren nog steeds zin hebt in een slok.”

Jullie weizenbock is bekroond. Het is er weer de tijd voor. Met welke gerechten van jullie kaart vormt de bock een mooie combinatie?

“Een perfect gerecht bij onze prijswinnende Weizenbock is de DAVO stoof & friet. Onze huisgemaakte stoof is zelfs gemaakt op een basis van de Weizenbock. Het bereiden van gerechten op basis van onze eigen bieren is iets waar overigens we veel mee experimenteren binnen onze keuken.”

DAVO Proeflokaal Zwolle