DAVO Twello
Brouwerijen

DAVO proeflokaal in Twello


Vanaf 4 november 2022 wordt de bar van Buitenpost een DAVO proeflokaal. De vierde DAVO-locatie vestigt zich in een sfeervolle verwarmde kas vol planten op het duurzame landgoed van Buitenpost in Twello, vlakbij Deventer.

Al sinds 2012 brouwen Jos Schmitz, Arnoud Pijpker en Marijn Kroon speciaalbier onder de naam DAVO Bieren. In eerste instantie voornamelijk om zichzelf van bier te voorzien. Na veel positieve reacties opende het drietal in 2016 een brouwerij met proeflokaal in hun thuisstad Deventer. In 2018 kwam daar een locatie in Arnhem bij en in 2020 opende DAVO Zwolle.

Op het landgoed Buitenpost

En nu, op 4 november 2022 zet DAVO een vierde locatie op haar naam. Dit proeflokaal bevindt zich op Buitenpost, een landgoed van 12 hectare in Twello. Behalve het DAVO-proeflokaal vind je op dit terrein een Camping, Blotevoetenpad, Streekwinkel, brouwgerstveld en wijngaard. In deze DAVO-locatie worden naast de verschillende tap- en flesbieren ook wijnen in het zonnetje gezet.

DAVO Twello

Proeflokaal in het groen

“Elke DAVO locatie heeft iets unieks. In Deventer hebben we een ruim industrieel pand, in Arnhem zitten we in een plek aan het water, DAVO Zwolle is een bruine kroeg in het hartje van het centrum. Dus een vierde locatie midden in het groen? Ook dat past perfect bij ons,” aldus Marijn Kroon.

Het groene van de plek zie je niet alleen terug in de planten om je heen, maar ook op je bord. “We verbouwen zelf onze groenten en kruiden in de kas. Die ingrediënten vind je terug op de menukaart van de proeflokalen van DAVO. Buitenpost is daarom de goede plek voor een DAVO proeflokaal. Voor kleine of grote gezelschappen. Er is ruimte zat.” legt Adriaan Verkerk mede-eigenaar van Buitenpost, uit.

Vierde locatie, vier de locatie

“Dit is een tof nieuw hoofdstuk voor DAVO. We kijken ernaar uit om iedereen te verwelkomen op deze fantastische locatie,” zegt Jos Schmitz. DAVO proeflokaal Twello viert haar start op Buitenpost. In de middag van 5 november is iedereen er welkom om een feestje te vieren met bier, muziek en gezelligheid.