Biercafés Brouwerijen

Crowdfundingcampagne voor uitbreiding Zaltbommelse Stadsbrouwerij

Twee jaar geleden opende Adrie van der Meijden, samen met zijn vrouw Toos, de Zaltbommelse Stadsbrouwerij: de eerste ambachtelijke brouwerij van de Bommelerwaard. Met kleine brouwketels en het proeflokaal deden zij hun intrede in het oude kloostercomplex binnen de stadswallen van Zaltbommel. Nu is het tijd om de brouwerij uit te breiden, hiervoor is de Zaltbommelse Stadsbrouwerij een crowdfundingcampagne gestart.

Ambachtelijk gebrouwen speciaal bier

Waar men vroeger gewoon pilsje bestelde, is er tegenwoordig veel meer vraag naar andere bierstijlen in de horeca. Adrie van der Meijden werkt al jaren in de bierwereld en heeft deze verandering helemaal gevolgd. In 2015 besloot hij zijn eigen kleinschalige brouwerij te beginnen.  Zo ontstond de eerste stadsbrouwerij van Zaltbommel: “Ik heb altijd al een passie gehad voor speciaalbieren en bourgondische gezelligheid, in de brouwerij en het proeflokaal heb ik dit samen kunnen brengen, we worden ook wel de huiskamer van de Bommelerwaard genoemd en dat is eigenlijk het mooiste compliment dat je me kunt geven.”

De Bommelse Kroniek bieren

De Bommelse Kroniek Het proeflokaal van de brouwerij heeft 24 bieren op tap, maar het meest verkocht is hun eigen gebrouwen bier. Van der Meijden: “In onze kleinschalige brouwerij brouwen we De Bommelse Kroniek, een karaktervol bier. Deze wordt ontzettend veel besteld in het proeflokaal en ook in andere horeca in de regio is ‘ie af en toe te krijgen, maar alleen als we een fustje over hebben.”

De huidige brouwcapaciteit is niet toereikend om aan alle vraag van het bier te voldoen, daarom wil de brouwerij nu gaan uitbreiden. “Dan hoeven we geen nee meer te verkopen en kunnen we vaker andere horeca van ons bier voorzien.”, aldus van der Meijden.

Crowdfunding

Om de brouwerij uit te breiden is de Zaltbommelse Stadsbrouwerij een crowdfundingcampagne gestart op CrowdAboutNow. “We willen de brouwerij laten groeien samen met mensen uit Zaltbommel en de regio, de stadsbrouwerij is ten slotte van ons allemaal. We kunnen alle hulp goed gebruiken om een professionele brouwerij neer te zetten.”, aldus van der Meijden. In totaal heeft hij 125.000 euro  nodig om de brouwerij goed op te kunnen zetten. Investeren kan via https://crowdaboutnow.nl/campagnes/zaltbommelsestadsbrouwerij tegen een totaalrendement van 24%  en een leuke beloning van de brouwerij. (4,1% nominaal jaarrendement/ 5% effectief jaarrendement).


Adrie van der Meijden in zijn proeflokaal in Zaltbommel