Bieren Grondstoffen

‘Cratft beer’ brouwers VS gebruiken hopextacten voor IPA

In de Wallstreet Journal van 23 juni schrijft journalist William Boswick onder de titel ‘Craft brewers go high-tech’ dat wie denkt dat de ambachtelijke brouwers nog altijd gebruik maken van natuurlijke hop, het mis hebben. Net als de grote industriële brouwers blijkt een aantal Amerikaanse craftbeerbrouwers gebruik te maken van hopextracten. ‘Natuurlijke afbeeldingen van bergen en rivieren domineren de  etiketten maar een kooldioxide hopextractiekamer zal je niet zien’, zegt een CEO van een bedrijf dat hopextracten produceert.

Brouwerijen als Sierra Nevada en Lagunitas worden genoemd. De strekking van het artikel is dat de brouwers met extracten meer controle hebben.

In het artikel zegt de producent van hopextracten dat de bierdrinker maar moet oordelen wat hij lekkerder vindt. Hij noemt als voorbeeld Hop Stoopid van Lagunitas. Jeremy Marshall, brouwer van Lagunitas, vertelt dat hij wordt gebeld als mensen op het etiket van Hop Stoopid  lezen dat er hopextracten zijn gebruikt. ‘Ze zeggen: dit drinken we niet. Ze denken dat het iets industrieels en onnatuurlijks is.’