Bieren Brouwerijen Events

CRAFT-congres over ‘The Power of Craft’

Afgelopen week was ik op het CRAFT-congres. CRAFT is de organisatie van Nederlandse kleine onafhankelijke, brouwerijen. Het was de tweede keer dat CRAFT in Amersfoort in de Rijtuigenloods een congres organiseerde. Net als vorig jaar was er een brede vertegenwoordiging van de Nederlandse brouw- en bierwereld aanwezig.

Breed programma

Het programma was zo opgezet dat er voor iedere brouwer wel interessante sessies waren. Daarnaast was er een informatiemarkt met allerlei praktische oplossingen voor bierbrouwers.

Bob Pease, ceao van de Brewers Association(VS) was keynotespreker op het tweede congres van de Nederlandse Craft Brouwers in Amersfoort. Hij gaf in zijn presentatie een overzicht van de stand van zaken in de Verenigde Staten waar ze per hoofd van de bevolking overigens minder brouwerijen hebben dan in Nederland. Maar het absolute aantal van meer dan 6000 is erg indrukwekkend. Op dit moment openen er twee brouwerijen per dag.  Volgens Pease is de zorg vooral dat de brouwers zich op kwaliteit richten want, weet hij, alleen brouwers met bieren van hoge kwaliteit zullen overleven.

Verslag

Voor horecavakblad Entree schreef ik een verslag van deze conferentie, die als thema had The Power Of Craft. Je leest het hier.

Er werd een nieuw vakblad geïntroduceerd voor bierbrouwers. Een mooi initiatief van de makers van Bier! Magazine

 

CRAFT congres in De Rijtuigenloods

 

sdr