Cool Earth Lager
Bieren Lager

Cool Earth Lager drinken voor zeegras

Lowlander grijpt Earth Day aan om de Cool Earth Lager nog eens onder de aandacht te brengen. Voor ieder verkocht blikje wordt een zeegrasplantje geplant.

Iedere 10 seconden gaat er 40 m2 zeegras verloren, terwijl zeegras een belangrijke bondgenoot is in het tegengaan van klimaatverandering: het slaat CO2 maar liefst 35 keer sneller op dan het tropisch regenwoud. Lowlander meldt in een persbericht het volgende: ‘Met Lowlander’s Cool Earth Lager draag jij bij aan de groei van de Nederlandse zeegrasvelden.’

Pop-up op Earth Day

Tijdens een pop-up op Earth Day, kom je alles te weten over de kracht van zeegras terwijl je geniet van een botanisch gebrouwen Cool Earth Lager. De Lowlander pop-up is te bezoeken op vrijdag 22 april van 13.00 – 18.00 uur op het Museumplein.

Update 22-04-2022: Inmiddels is de pop-up in actie. Hierbij een foto:

Pop-up op het Museumplein

Cool Earth Lager

1 bier = 1 zeegrasplant

Frederik Kampman: “Bij Lowlander hebben we een Cool Earth Lager gebrouwen die niet alleen goed smaakt – maar ook nog eens goed doet. Voor ieder blikje dat jij drinkt, planten we een zeegrasplantje terug in de Nederlandse Waddenzee. Zo maak je impact op een ontzettend makkelijke en smaakvolle manier.” De aanplant van zeegras is van groot belang voor het klimaat. Het helpt  de CO2-uitstoot te verminderen, de mariene fauna te beschermen en de opwarming van de aarde tegen te gaan.

De Lowlander pop-up is te bezoeken op vrijdag 22 april van 13.00 – 18.00 uur op het Museumplein.

Stichting Zeegras

Om de groei van de Nederlandse zeegrasvelden te ondersteunen, koppelt Lowlander de Cool Earth Lager aan Stichting Zeegras. Marien ecologe dr. Laura Govers runt dit project – midden in de Waddenzee – in samenwerking met Natuurmonumenten en The Fieldwork Company. Het streven is om dit jaar 100.000 zeegrasplanten bij te planten, zodat de populatie vergroot kan worden tot 500.000. Het einddoel is om de komende 10 jaar zo’n 300 hectare aan zeegrasvelden te herstellen. Ook het team van Stichting Zeegras zal tijdens de Lowlander pop-up op Earth Day aanwezig zijn.

Cool Earth Lager
Zeegras

Cool Earth Lager

Lowlander brouwt deCool Earth Lager van 4,0% in de klassieke pils stijl, wat betekent dat hij zuiver en verfrissend is en een frisse, hoppige smaak heeft. Lowlander brouwt het bier echter met citroengras, dat een onmiskenbare aromatische en verfrissende noot toevoegt. De Lager is ongefilterd voor een extra zachte, volle smaak en daarnaast is het bier ook nog eens glutenvrij. Naast de 4,0% is er ook een 0,3% variant beschikbaar, voor een non-alcoholische Lager die net zo smaakvol is.

Lowlander Botanical Beers

Naast de Cool Earth Lager, bestaat Lowlanders botanisch gebrouwen assortiment uit White Ale, Indonesian Pale Ale, de tropische Floral Ale, een zomerse Tropical Ale, Organic Blonde Ale, Autumn I.P.A. en de Winter I.P.A. Het low & no assortiment van Lowlander bestaat uit een laag-alcoholisch bier Ginger & Lime Leaf van 2,5%, en de non-alcoholische bieren 0.00% Wit, 0.3% I.P.A., 0.3% Organic Blonde Ale, 0.3% Cool Earth Lager en 0.3% Tropical Ale.