Terwijde Bierclub Maximus collab
Bieren

Collab Maximus en Bierclub Terwijde

Bron: Persbericht Maximus

Una Maximas Terwijde Coast Double IPL is het resultaat van een collab van drie lokale bedrijven. “Laten we eens samen aan de ketels gaan staan en iets moois maken! Dat bedachten Terwijde Bierclub, brouwerij Maximus en slijterijketen Una Más uit Utrecht op een van de lokale bierevenementen. Zo ontstond er een vriendschap en de overtuiging om Utrechts speciaalbier weer op een andere manier op de kaart te zetten. Zo gezegd, zo gedaan en zo volgde na het idee, het delen van gezamenlijke kennis en de keuze van een biertype het trekken van de agenda’s om bij Maximus brouwerij samen achter de ketels te gaan staan. Na een paar weken hard werk is het resultaat de ‘Terwijde Coast Double India Pale Lager’ (IPL, 7,5%) onder de naam Una Maximas.

Terwijde meets Westcoast

Het bier verwijst naar de wijk Terwijde als de ‘meest westelijke kust’ van Utrecht en is een knipoog naar klassieke West Coast IPA’s uit de Verenigde Staten. Het bier is gebrouwen met de typische Amarillo, Simcoe en Mosaic hoppen en is fris met de citrustonen van grapefruit en sinaasappel, harsigheid van dennennaalden en steen- en passievrucht. Het heeft daarnaast moutigheid en hints van caramel en rogge.

Terwijde Bierclub Maximus collab

Voor Terwijde Bierclub komt met de samenwerking een droom uit omdat ze indertijd bij Maximus voor het eerst met speciaalbier en Amerikaanse bierstijlen in aanraking kwamen en daar nu samen konden brouwen. Voor Una Más is dit het eerste bier dat in eigen beheer wordt uitgebracht. Het bier is bij de alle drie partijen verkrijgbaar op groot blik (44 CL.).

Terwijde Bierclub Maximus