Canon van de Nederlandse biercultuur
Bierboeken

Canon van de Nederlandse Biercultuur nu als boek beschikbaar

In april kreeg de presentatie van De Canon van de Nederlandse Biercultuur heel veel media-aandacht. Radio, TV en geschreven pers toonden veel interesse. Het ging destijds om de lancering van de website.

Nu ook als boek

Birdy Publishing, de uitgever van Bier! Magazine, heeft de Canon van de Nederlandse Biercultuur nu in boekvorm uitgegeven. Een must voor iedereen die het echte verhaal van de Nederlandse biercultuur wil kunnen vertellen. Het boek werd op 15 december gepresenteerd bij brouwerij Noordt.

Boek Canon van de Nederlandse Biercultuur gepresenteerd

De presentatie bij Brouwerij Noordt. V.l.n.r. Kees Volkers, Rudi Bakker, Jan Ausems, uitgever Fedor Vogel, Marco Lauret en George Nelis.

Het boek is voor 13,90 onder meer hier te bestellen.

Jan Ausems, voorzitter van de Stichting, vertelt dat er een jaar is gewerkt aan de Canon. “Toen we in februari 2022 een cheque ontvingen dankzij de opbrengst van het door Duits & Lauret gebrouwen TeVreden bier en een gift van Mitra, hebben we als bestuur uiteraard nagedacht over een goede bestemming en dat is de Canon geworden. De inhoud daarvan is verzorgd door Rudi Bakker in samenwerking met de bekende historische bierauteurs Leendert Alberts, Marco Daane en Kees Volkers.”

De Canon? Wat is dat?

Een canon is een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis van een bepaald gebied.

Hier lees je er alles over!