Bieren Brouwers Limited Edition Tripel

Brugge Tripel Prestige 2016: gruut en jeneverbes

Brouwerij De Gouden Boom brengt in een gelimiteerde oplage, het exclusieve bier: Brugge Tripel Prestige 2016 op de markt. Sinds 2015 experimenteren het brouwersteam en de kruidenmeester van Brouwerij De Gouden Boom, samen met een aantal horecaondernemers, om exclusief voor de stad Brugge elk seizoen een Brugge Tripel extra te brouwen die is verrijkt met het historisch kruidenmengsel gruut. Deze zoektocht heeft de brouwers geïnspireerd om uiteindelijk de Brugge Tripel Prestige 2016 te brouwen.

De brouwerij houdt met het gebruik van het kruidenmengsel ‘gruut’  als ingrediënt de Brugse brouwtraditie in ere. ‘Gruut’ is een mengeling van kruiden die de unieke smaak geeft aan BRUGGE Tripel. In de Brugse regio was men in de Middeleeuwen verplicht ‘gruut’ in plaats van hop te gebruiken en men diende het aan te schaffen bij de ‘Heeren van Gruuthuse’.

http-www-palmimagebank-com-files-files-brugge-tripel-brugge-tripel-prestige-75cl-hr

Jeneverbes

BRUGGE Tripel Prestige 2016 is verrijkt met extra kruiden waarbij jeneverbes de hoofdrol speelt. Deze krachtige tripel van 9,5 % vol./alc. wordt volgens de brouwers gekenmerkt door een volle ronde smaak met licht gerookte toetsen. “Het bier is rijk en romig. Het gebruik van jeneverbes zorgt voor de ‘crispy touch’. De geur is complex kruidig en in volledig evenwicht  met de typische bitter-zachte smaak.”

brugge-tripel

Goed doel

Aan de lancering van de Brugge Tripel Prestige 2016 heeft de brouwerij een ‘goed doel’ gekoppeld ter ondersteuning van het Brugs cultureel erfgoed. Per fles doneert de brouwerij € 0,50 ten behoeve van de restauratie van de bidkapel van het ‘Gruuthuse’ in Brugge.

Limited Edition:

De Brugge Tripel Prestige 2016 wordt vanaf oktober 2016 gelimiteerd aangeboden in 33 cl. en 75cl. flessen.