Bieren Verpakkingen

Brouwers Pilsener is terug

Om aansluiting te vinden bij de trend van speciaalbieren besloot Albert Heijn na ruim 15 jaar een oude bekende te herintroduceren met een propositie die uniek moest zijn en die past tussen een karaktervol speciaal bier en een dorstlessende pilsener. Brouwers Pilsener is  vanaf vandaag terug.

Biersommelier Rick Kempen (Bier & cO) schreef er onlangs al over op zijn blog. Hij mocht op het hoofdkantoor van AH blind komen proeven en was onder de indruk van wat het nieuwe Brouwers Pilsener zou moeten worden. Vanaf vandaag kan hij zelf beoordelen of wat nu op fles en blik is afgevuld hetzelfde is als het destijds blind geproefde bier. Mocht dat zo zijn, dan is er naast de veel speciaalbieren bij AH ook een interessant pilsener verkrijgbaar voor waarschijnlijk ook een interessante prijs.

wp-1466429016663.jpg
Brouwers Pilsener is vergelijkbaar in fles en blik

Design

Designbureau Millford uit Leiden ontwikkelde de identiteit en de verpakkingen. In een persbericht zegt Millford: ‘Naast de vernieuwde smaak moest ook de identiteit aansluiten op de nieuwe propositie. Samen met brand identity bureau Millford is de afgelopen tijd hard gewerkt aan de nieuwe positionering en de nieuwe identiteit van het merk BROUWERS. Vanuit de merkwaarden karaktervol, toegankelijk, kwaliteit en eigentijds heeft Millford het logo en de stijl ontwikkeld en deze uiteindelijk doorvertaald naar alle touch points.

wp-1466429002880.jpg
De complete verpakkingsfamilie van Brouwers Pilsener

Kernwaarden

Het nieuwe frisse voorkomen van Brouwers is te herkennen aan het sterke merk ‘embleem’ waarin de vier kernwaarden van het merk terug te vinden zijn. Het nieuwe logo en de visuele identiteit van Brouwers voldoen aan het huidige tijdsbeeld en sluiten naadloos aan op beide markten.’