Brouwerijen

Brouwerij Troost helpt: 450 maaltijden per week

Wie een doosje Troost bier koopt, helpt daarmee niet alleen de brouwerij. Brouwerij Troost zorgt met de opbrengst ook dat mensen die zelf geen eten kunnen betalen of die als zorgmedewerker geen tijd hebben om te koken, een maaltijd krijgen.

“Geef je medewerkers een doosje Troost en help zo 450 mensen per week aan een maaltijd!” Dat is de boodschap die brouwerij Troost tijdens de horecasluiting uitdraagt.

Sinds de sluiting van de horeca heeft Brouwerij Troost ruim 100 mensen, drie keukens en een brouwerij die stil staan. “Dat is natuurlijk zonde en daarom hebben we meteen de handschoen opgenomen en zijn we gaan kijken waar wij wat konden bijdragen voor mensen die het misschien nog moeilijker hebben”, zegt Peter-Derk Muffels van brouwerij Troost.

450 maaltijden

“Inmiddels maken we per week meer dan 450 maaltijden klaar. Die maaltijden gaan naar kwetsbare mensen die zelf de deur niet uit kunnen voor de boodschappen of mensen die niet terecht kunnen bij de voedselbank. Ook aan keihard werkende intensivisten wordt gedacht. Die hebben helemaal geen tijd om te koken tussen hun diensten door.

We vinden het prachtig om te helpen en zetten daarvoor graag onze mensen en keukens in. De realiteit is helaas dat we als bedrijf geen inkomsten meer hebben. Daarom hebben we iets bedacht wat wij een Win-Win-Win noemen.”

De brouwerij richt zich dan op ondernemers die personeel thuis hebben zitten en die hun personeel een alternatief voor bijvoorbeeld de vrijmibo willen bieden.

Muffels legt de win-win-win uit:

“Win 1:

Wij regelen voor al jouw personeel een doosje heerlijke Troost drankjes. Dat kunnen biertjes zijn of limonades of een mix van beide. Lekker als je thuis moet werken en je de vrijmibo mist.

Win 2:

Met de inkomsten die wij daarmee ophalen zorgen wij dat Troost kan blijven bestaan en daarmee kunnen we dus onze mensen en keukens blijven inzetten om zoveel mogelijk maaltijden te koken en rond te brengen.

Win 3:

Meer dan 450 maaltijden per week voor mensen die zelf geen eten kunnen betalen of simpelweg geen tijd hebben om te koken omdat ze levens redden. Leveringen binnen Amsterdam worden zo veel mogelijk geleverd door Rederij Kees onze duurzame transportpartner die uitblinkt in elektrisch vervoer in hartje Amsterdam.”

Ondernemers die personeel thuis hebben zitten dat wel een doosje Troost kan gebruiken, kunnen contact  opnemen met Peter-Derk (0638382087 of pd@brouwerijtroost.nl) .

www.brouwerijtroost.nl