Brouwerijen

Brouwerij St. Joris een aanwinst voor Breda

Vanaf woensdag 8 juni opent brouwerij St. Joris haar deuren. De brouwerij en het bijbehorende proeflokaal zijn in de middeleeuwse kelder van biercafé-restaurant de Boterhal op de Grote Markt in Breda gevestigd. De kelder stamt uit 1483 en is in oude glorie hersteld.

IMG_0036
De onlangs geïnstalleerde brouwerij

 

In de brouwerij worden de huisbieren van de Boterhal gebrouwen en gelagerd. De eerste twee proefbrouwsels zijn witbier en bitterblond en zijn vanaf 8 juni verkrijgbaar in het café op de begane grond en in het proeflokaal in de kelder. Uiteindelijk komen er vijf huisbieren op tap. Het brouwteam, bestaande uit Wesley Aarse en Jet van de Griendt, gaan over een aantal weken een tripel brouwen, het derde huisbier. Het daaropvolgende bier wordt een bockbier.

De totale capaciteit van de brouwinstallatie is 500 hectoliter per jaar.

IMG_0057
Het sfeervolle proeflokaal van St. Joris

 

De brouwerij en het proeflokaal zijn vanaf woensdag 8 juni op inloop te bezichtigen. De exacte openingstijden kunt u vinden op de website. Vanaf 26 juni worden er op zondagen brouwerijbezoeken georganiseerd waarbij u de huisbieren kunt proeven en er een uitleg wordt gegeven over de brouwerij, de middeleeuwse kelder, het brouwproces en brouwingrediënten. In het proeflokaal zullen vanaf dinsdag 21 juni proeverijen, workshops, proefcompetities, etc georganiseerd worden. Deze brouwerijbezoeken en proeverijen kunnen online gereserveerd worden via de website www.brouwerijsintjoris.nl

IMG_0018
De eeuwenoude kelders zijn zorgvuldig gerestaureerd

 

Het sfeervolle proeflokaal ligt in dezelfde ruimte als de brouwzaal en is een unieke setting voor borrels en feestjes tot op 70 personen. Voor reserveringen en informatie kunt u contact opnemen met Jet via info@brouwerijsintjoris.nl

 Met St. Joris heeft Breda, vanouds een bierstad, met roemruchte merknamen als Drie Hoefijzers en Oranjeboom, er weer een mooie brouwerij bij. Een aanwinst voor de stad, zeker omdat de koperen ketels in een monumentaal pand staan.

 

Voor meer informatie en foto’s:

 

Facebook:       www.facebook.com/brouwerijsintjoris/

Website:         www.brouwerijsintjoris.nl

Email:             info@brouwerijsintjoris.nl

Tel:                 06-23971404