Bieren Brouwerijen

Brouwerij Noordt, parel van Rotterdam

Ik was al een tijdje nieuwsgierig naar Brouwerij Noordt, mede door het mooie artikel dat een jaar geleden verscheen op Bierista. Daarom maar eens naar Rotterdam gereden. Ietwat verborgen is daar sinds 2015 aan de Zaagmolenkade in het gezellige Oude Noorden de brouwerij gevestigd in een voormalige brandweerkazerne. Daar brouwt Peter Rouwen fantastische bieren, zo heb ik gelezen.

Licht en modern

Het proeflokaal is lekker licht en modern vormgegeven. Erg veel plek is er niet, maar het is een fantastische ervaring om naast de lagertanks te staan en door deuren met veel glas even naar de brouwerij te kunnen kijken. Op de tafels het periodiek systeem der bierstijlen afgebeeld, waardoor je meteen in een bierige omgeving bent. In de hoek een kleine winkel. Je kunt zelf een lege sixpack pakken, die fraai in de huisstijl van de brouwerij is uitgevoerd en die vullen met je bieren naar keuze.

Tafel met periodiek systeem

Ruime keuze

Met maar liefst 20 bieren van de tap valt er veel te kiezen. En dat zijn nog niet eens alle bieren die de brouwerij maakt. Niets voor de hand liggender dat het prijswinnende Noordtsingle te bestellen. Wat een lekker bier. Niet gek dat dit Amerikaanse tarwebier bier goud won bij de Dutch Beer Challenge. Omdat ik nog in de auto moet blijft het bij dit ene bier en neem ik er zes mee naar huis om verder te proeven. Omdat ik ook graag mijn bier uit een mooie verpakking drink, wil ik nog even de nadruk vestigen op het fraaie etiketontwerp met die mooie ‘no label look’. Een prachtige huisstijl die meteen herkenbaar is. Duidelijk is dat Rotterdam er een parel bij heeft, met deze brouwerij.

Maar het gaat natuurlijk om de de bieren. De Saison is niet erg uitgesproken. Fris en droog en met 6,5% niet al te zwaar. Misschien iets te weinig body. Deze geproefd uit drie verschillende glazen: bokaal, Stibon proefglas en AnDer 1.0. Dat AnDer glas is fantastisch. Je ruikt de aroma’s het best als je dit glas gebruikt.

Ietwat verborgen aan de Zaagmolenkade, in een voormalige brandweerkazerne, vinden we brouwerij Noordt.

Bieren

Dan een collaboration brew met De Prael. Een IPAL, India Pale American Lager. Wat een aangenaam bier is dit. Moutig, fris en een fijne bitterheid. Fruitige aroma’s.

En er is ook een lager van Noordt. Ook zo’n subtiel gehopt bier dat het als dorstlesser erg goed doet. Een mooie bitterheid. De brouwer gaf in een interview al aan niet van extremen te houden en dat blijkt wel. De bieren zijn van hoge kwaliteit maar zeker niet extreem. Doe maar gewoon, zal het motto wel zijn in Rotterdam, waar het bier erg populair is.

De Double Pale Ale seven hops, de Black IPA en Bitter Blond heb ik nog  in de koeling staan. Niet voor lang. Maar er zijn nog veel meer bieren van Noordt.  Dus binnenkort weer naar Rotterdam. Met de trein.

Proeflokaal van Brouwerij Noordt

 

Noordt Single, met goud bekroond