Bieren Brouwerijen

Brouwerij Hoop eert Marianne Faithfull met bier

Marianne Faithfull, muze van Mick Jagger, icoon uit the sixties, bracht in 1979 het album Broken English uit met daarop het prachtige ‘The ballad of Lucy Jordan’. Een monument van een plaat, zo vonden tenminste ook biergoeroe Derek Walsh en mede-eigenaar van Hoop Bier Paul Riteco. Op een lange terugrit vanuit de brouwbeurs in Neurenberg namen zij zo hun ‘lijstjes’ door van favoriete songs ever, en naast de vele verschillen waren er duidelijk ook gezamenlijke favorieten. Zoals bijvoorbeeld ‘The Ballad of Lucy Jordan’.

Lijstjes …..

Zo tegen het einde van het jaar is het altijd de tijd van de lijstjes, met uiteraard de Top 2000 als onbetwiste aanvoerder, zo vinden ze bij Brouwerij Hoop. “The ballad of Lucy Jordan was altijd vaste gast in de top 2000. En terecht. Tot 2016 …. Ineens lijkt Marianne Faithfull zo kwetsbaar als haar stem. Blijkbaar is het nodig om op onorthodoxe wijze aandacht te vragen voor een nieuwe notering. Onorthodox omdat het niet volgens de spelregels is toegestaan om ‘zomaar’ een bepaalde plaat te pluggen. Dat doen we niet, wel vragen we aandacht voor deze unieke vrouw en dito song. En hoe anders kan dat dan met drank.”

Het bier: smoky lager

Marianne & drank, dat is volgens de brouwerij geen onlogische koppeling. “Haar stem gaf al ‘at the age of 33’ aan, zo oud was zij ten tijde van de opname van ‘The ballad of Lucy Jordan’, dat ze al drie levens geleefd had. Maar anno nu, ‘at the age of 71’, is zij meer van de thee, zoals ze niet lang geleden in een interview aan gaf. Vandaar deze Smoky Lager. Bier wizard Derek Walsh voegde Lapsang Suchong thee toe aan een …. Lager, met dit als resultaat. Een uniek en eigenzinnig bier voor een unieke en eigenzinnige song!”

Een Limited-Limited Bier Van Hoop

“Voor deze gelegenheid hebben we de flesjes van dit zeer exclusieve bier genummerd, van 1 naar 2000. Om de betrokkenheid wat te vergroten hebben we daarom een prijsvraag uitgeschreven: wie het genummerde flesje kan overhandigen, dat correspondeert met het nummer in de top 2000 waarop straks ‘the ballad of Lucy Jordan’ is terug te vinden, wacht een hele leuke prijs en, zoals Mathijs [van Nieuwkerk, red.] altijd aangeeft, eeuwige roem! Laten we haar absentie in 2016 beschouwen als een eenmalige vergissing.

De Smoky Lager is te verkrijgen in de winkel bij de brouwerij en een geselecteerd aantal bier-speciaalzaken.