Bieren Brouwerijen

Brouwerij en proeflokaal de Uddelaer geopend

Onder grote belangstelling was donderdag 1 november de officiële opening van Bierbrouwerij De Uddelaer in het Koetshuis van Kasteel Staverden.

 

Met de huisvesting in het Koetshuis beschikt De Uddelaer over een unieke ambiance. Burgemeester van Ermelo André Baars: ,,Bierbrouwerij De Uddelaer is ingericht als ‘brewpub’. Hier ben je getuige van brouwers-activiteiten en geniet je tegelijkertijd van de resultaten. Een bezienswaardigheid en verrijking voor de Veluwe’’.

Centrale plek in de brouwerij is het brouwhuis: zes roestvrij stalen ketels die reiken tot aan het plafond met daar tussenin een platform van waaruit de besturing van het brouwproces plaatsvindt.

7 bieren

Met zeven Uddelaer speciaal bieren op tap en in flesjes verovert de brouwerij in rap tempo een vooraanstaande positie in de lokale markt.

Eigenaar Jacques Brinkman, voormalig wereld-en olympisch kampioen: ,,Ondernemen is topsport. Bierbrouwen is topsport. Het gaat om samenwerken en vertrouwen. Met de gemeente, met het Geldersch Landschap en diverse lokale ondernemers.

Rustpunt

Bierbrouwerij De Uddelaer is voor sommigen een rustpunt, voor anderen een bron van inspiratie, voor iedereen een moment van aandacht waar je met genoegen aan terug denkt.

Vlnr op de foto: burgemeester Ermelo Andre Baars, directeur Geldersch Landschap en Kasteelen Peter van den Tweel, eigenaar Brouwerij De Uddelaer Jacques Brinkman en ambassadeur Erik Kroon.